Night of the Werewolf<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 59
Utgitt: 1979
Sider: 181
Skrevet av: James D. Lawrence
Synopsis: James D. Lawrence
Forsideillustrasjon: George Gaadt
Norsk tittel: Hardyguttene og varulvmysteriet

Tagline:
Werewolves aren't for real... are they?

Handling:
En gammel legende forteller at i hver syvende generasjon vil et medlem av Tabor-familien bli til en varulv. John Tabor er i den syvende generasjonen, og den siste tiden har en ulv ganske riktig blitt sett i områdene rundt familiens hjem.

Det hjelper ikke at den unge mannen oppfører seg merkelig og forsvinner fra hjemmet de nettene det er fullmåne, og Frank og Joe blir satt til å finne ut av om det virkelig er noe i legenden.

Sammen med Chet drar de til Tabor-familiens hjem for å undersøke, og får se varulvens herjinger med egne øyne.

Samtidig er John Tabors far innblandet i en sak som Fenton Hardy etterforsker. Flere av bygningene som arkitekten Tabor har tegnet, er nemlig blitt rammet av uhell. Og når mistanken faller på Tabor selv, innvirker det på både guttenes og farens sak.

   "What happened?" Frank called out.
   "That doggone werewolf!" the fanner fumed. "I heard it attacking my livestock in the barn, so I grabbed my gun and went after it!"
   "You actually saw the creature?"
   "You bet I did! It musta heard me comin'! Went boundin' outa the barn just as I ran through the back door toward the yard. I gave it both barrels, but the thing got away!"
   "What did it look like?" Joe asked.
   "Big wolf-dog! And its fur glowed fiery white. I'm not jokin' boys!"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Varulver? What? Det kan virke som om Simon & Schuster ønsker å starte den «nye» serien med et pang, og serverer en historie som byr på en intens og spesiell handling. Og de lykkes egentlig godt. Det er litt irriterende at det gjennom store deler av boken spekuleres i om det faktisk er en varulv som går rundt - selv gutter på ti år vet at varulver ikke finnes. Men samtidig er atmosfæren i boken så god, og plottet såpass intrikat, at man en stund faktisk nesten lurer på om det finnes varulver likevel. Underholdende!

Forsider:

USA, 1979.
George Gaadt.
UK, 1980.
Peter Archer.
USA, 1987.
Richard Williams.
UK, 1989.
Ukjent.
UK, 1990.
Paul Bachem.


Har du lest 'Night of the Werewolf' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!