The Secret Agent on Flight 101<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 46
Utgitt: 1967
Sider: 176
Skrevet av: Tom Mulvey & Harriet Adams
Synopsis: Tom Mulvey
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og spionen på flyrute 101

Handling:
Hardy-guttene og Chet Morton blir med Fenton Hardy på en tryllekunstnerforestilling med «Den utrolige Hexton» for å feire sommerferien. Men etter showet, når tryllekunstneren skal vise Hardyene noen av tricksene sine, blir Fenton Hardy borte for godt i et forsvinningsnummer.

Frank og Joe mistenker at tryllekunstneren har kidnappet faren, og mistanken blir bekreftet når guttene går gjennom farens arkiv og oppdager at Hexton er knyttet til en internasjonal og mektig spionring.

Dermed starter en intens jakt for å spore opp faren, der guttene samarbeider med antispionasjeringen SKOOL og blir sendt rundt omkring i både inn- og utland.

Til slutt ender Hardy-guttene og Chet opp i Skottland, der spionringen holder til i et stort slott langt ute i ødemarken. Hvordan skal guttene klare å innta slottet for en gang for alle å knuse spionenes planer, og samtidig avsløre den hemmelige agenten på flyrute 101?

Svaret kommer via den farefulle ferden i luften over det gamle slottet.

   Several hours later the captain announced that the plane was commencing a gradual descent to Prestwick Airport, Scotland. For a moment the jetliner was enveloped in a milky whiteness as it entered a blanket of stratus clouds that stretched for miles north of the Irish Sea.
   Frank looked down while the plane descended through the overcast. "That chain of islands over there must be the Hebrides," he said.
   "And look!" Joe added, pointing off in the distance. "There's Ireland."
   Suddenly Chet snapped alert. "Wh-where are we?" he asked.
   "Just coming up on the Scottish coast," Joe told him. "How do you feel?"
   Chet rubbed his eyes. "Oh-okay, I guess," he answered sleepily. "But never again so much food!"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Dette er slett ingen dårlig bok. Spenningen er der hele tiden, og høydepunktet er definitivt besøket (to besøk, faktisk!) i Skottland. Problemet er egentlig bare at det blir litt for mye. Guttene flyr over hele USA, rekker ut til en øy i Atlanterhavet, og får altså med seg to turer over til den andre siden av dammen. I tillegg er persongalleriet stort. Det hele blir rett og slett litt uoversiktelig. Men om man ser bort ifra dette, og klarer å henge med på lasset, er det en spennende historie å lese.

Forsider:

USA, 1967.
Rudy Nappi.
UK, 1973.
Peter Archer.
UK, 1985.
Ukjent.
UK, 1993.
David Browne.


Har du lest 'The Secret Agent on Flight 101' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!