The Mummy Case<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 63
Utgitt: 1980
Sider: 180
Skrevet av: Vincent Buranelli
Synopsis: Vincent Buranelli
Forsideillustrasjon: George Gaadt
Norsk tittel: Hardyguttene og den mystiske mumie

Tagline:
Horror stalks the Hardy boys in the land of the Pharaoh's curse.

Handling:
Mens de etterforsker et tyveri i Egyptisk Museum i New York, får Frank og Joe et nytt oppdrag: De får ansvaret for å sørge for at en eldgammel mumie blir fraktet tilbake til Egypt. Dermed venter en lang og spennende reise i skip over Atlanteren, og på veien støter guttene på flere farligheter.

På en liten øynasjon i Middelhavet er nemlig et regjeringskupp under anmarsj, og Frank og Joe trengs for å sette en effektiv stopper for kuppforsøket.

Vel fremme i Egypt tårner imidlertid problemene seg opp; mumien har sporløst forsvunnet under overfarten, og det er opptil Hardy-guttene å sørge for at den gamle faraoen får hvile i fred i sitt endelige gravkammer.

Midt iblant turister og gamle gravkamre må de unge detektivene hamle opp med hensynsløse forbrytere som ikke går av veien for noe i jakten på uærlige penger.

   They started to walk alongside the river. At one point they looked back and noticed a sail billowing in the wind on the Nile. Others appeared strung out behind it. A number of wide-bodied boats with triangular canvas sails on slim, towering masts came into view. Each boat was steered by a single man and was loaded with barrels of grain and oil drums.
   The Hardys stopped to watch the procession.
   "They sure know how to sail against the current," Joe said admiringly. "And the wind. It's the sail that does it."
   "And practice, too," Frank added. "The Egyptians have had a lot of practice. They've been doing this for centuries."
   The boys saw the boats disappear, then continued their hike in the direction of Luxor.

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Jeg har nesten ikke lest denne boka som barn, men likevel er jeg fristet til å gi den en sekser. Flyten er god, og det er direkte spennende å følge med på hva som skjer i handlingen. Selv båtturen over Atlanteren leverer her. Jeg lander likevel på en femmer, mest fordi boka til slutt gaper over litt for mye, med både statskupp og bandittjakt i ørkenen i Egypt. En drivende god Hardy-bok likevel. Eventyr i utlandet og overraskende vendinger. Tommel opp.

Forsider:

USA, 1980.
George Gaadt.
UK, 1981.
Peter Archer.
USA, 1987.
Mark Skolsky.


Har du lest 'The Mummy Case' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!