The Mysterious Caravan<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 54
Utgitt: 1975
Sider: 182
Skrevet av: Andrew E. Svenson
Synopsis: Andrew E. Svenson
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og den mystiske karavanen

Handling:
Frank og Joe har dratt til sydligere strøk, og tilbringer vinterferien sammen med vennene på Jamaicas strender. Der har de blitt kjent med en lokal gutt, William, som har en spesiell interesse for gammel afrikansk historie.

Men ferieidyllen brister når Joe kommer over en uhyggelig dødsmaske som har skylt i land på stranden etter et uvær. Tre mistenkelige skattejegere er nemlig også på jakt etter dødsmasken, som kan vise seg å inneholde ledetråder til en mytisk, forsvunnen skatt i Afrikas ørkenområder. Skattejegerne følger etter guttene hjem til Bayport, og går så langt som å kidnappe William for å tvinge guttene til å gi fra seg masken.

Samtidig er guttenes far, privatdetektiven Fenton Hardy, ute etter en hensynsløs forbryterbande som omsetter stjålme flybilletter, og mye tyder på at billettyvene har slått seg sammen med skattejegerne – med Hardy-familien som deres felles fiende.

Og når en av tyvene klarer å flykte til Marokko ser Hardy-guttene og deres venner sitt snitt til å dra på et farlig eventyr i Nord-Afrikas ørkenområder, der en mystisk karavane beveger seg i sanden.

   "Why did you spill the beans, Chet?" Biff demanded. "You didn't have to tell those guys we found the mask."
   "I didn't say anything about the mask," Chet protested.
   "You indicated we found something."
   "Don't scold him," Frank said. "Remember, he was asleep when we decided to keep this a secret."
   "Thanks," Chet said. "Frank, you want some more eggs?"
   The boys laughed and Joe said, "Don't forget, Chet, button your lip from now on, okay?"
   William had been silent for a while, but when he finished his coffee he put down the cup and said, "I think there may be trouble ahead."
   "You mean those men?" Tony asked.
   "They looked like ruffians to me! Jamaicans do not like that kind of treasure hunter working off our shores."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Dette er en fryd å lese. Fra starten på Jamaica, via vanskeligheter i Bayport til skattejakten i Marokko, er dette spennende lesning hele veien. Boken bærer et eventyraktig preg, med besøk til fjerne himmelstrøk, og det er noe jeg alltid har likt godt. Om man skal trekke på noe, må det være et litt langtekkelig hendelsesforløp i Nord-Afrika. Guttenes besøk til et fremmed land får på en måte langt større plass enn mysteriet i seg selv. Det kan bli litt drygt, samtidig som avslutningen kommer litt brått på. Men du verden, dette er en bok som definitivt bør leses av Hardy-fans.

Forsider:

USA, 1975.
Rudy Nappi.
UK, 1977.
Peter Archer.
UK, 1987.
Ukjent.


Har du lest 'The Mysterious Caravan' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!