Jerry GilroyFullt navn: Jerry Gilroy
Alder: 15/16-17/18
Sivil status: Singel
Bosted: Bayport
Yrke: Skoleelev
Beskrivelse: Høy og rødlett
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Jerry Gilroy er en del av guttenes nærmeste vennegjeng, og går på Den høyere skole i Bayport(1 OT). Han er ikke like godt kjent i byen som vennene, ettersom han nylig har flyttet til Bayport(2 OT).

Jerry er høy og rødlett(5 OT), og en ivrig fotballspiller; fotball er hans aller kjæreste hobby - noe som er på grensen til plagsomt for vennene(3 OT). Samtidig er han glad i mat, og har vanskelig for å takke nei til noe som minner om noe spiselig(3 OT). Jerry er også en god turner, og er med rette stolt over hvor djerv han er i trapésen(4 OT). Imidlertid er han allergisk mot bjørketrær, og han trenger ikke lang tid i nærheten av en bjørkeskog før han kjenner det i nesen(4 RT).

Etter endt gymnasium får Jerry jobb som journalist i avisen «Banneret», noe som gjør de andre vennene grønne av misunnelse. Her jobber han til å begynne med å skrive dødsfallannonser og beretninger om eiendomsoverdragelser, men lover kameratene at han skal arbeide seg fram(9 OT).

Jerry har en lei tendens til å bli utsatt for spøker av Chet Morton. Han eier en gammel, skranglete «ærverdig skraphaug av en bil» med et hvinende horn(12 OT).