I underverdenen<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 4 (2i1-serien)
Original tittel: Edge of Destruction
Originalnr: 5 (Casefiles)
Utgitt i USA: 1987
Utgitt på norsk: 1995
Sider: 130
Skrevet av: Ukjent
Oversatt av: Else Larsen
Forsideillustrasjon: Brian Kotsky

Les boka online her!

2i1-serien:
«I underverdenen» ble i Norge utgitt som nummer 4 i 2i1-serien. Den andre «boka i boka» er «Jungelligaen».

Handling:
En gammel venn av Fenton Hardy, politimester Samuel Peterson i New York City, stiller til valg som borgermester i verdensmetropolen. Kampanjen hans får imidlertid et alvorlig skudd for baugen når Hardy kidnappes, og Peterson blir truet med at både detektiven og hele storbyen for øvrig vil omkomme av et virus dersom ikke borgermesterkandidaten punger ut en vanvittig sum i løsepenger.

Peterson tyr til politistyrken for å forsøke å hamle opp med skurkene som står bak, og Hardy-guttene overlates til seg selv. De vil imidlertid ikke være stillsittende tilskuere til kidnappingen av faren, og begir seg ut på sin egen etterforskning.

Jakten tar dem ned i undergrunnen i New York, der det finnes en hel by under byen - og der lovløsheten regjerer. I underverdenen finner de både venner og fiender som setter dem på sporet av faren.

Guttene allierer seg med en hel liga av hjemløse, og må hele tiden passe på så det ekstremt farlige viruset ikke slippes ut til overflaten - og dermed forvandler New York til en eneste stor spøkelsesby.

   - Dette er langt opp fra det kloakkrøret der nede, sa Joe da de hadde tørket seg. Han sto ved et stort panorama-vindu og så utover byen. Solen var i ferd med å synke bak de høye bygningene i vest.
   - For ikke så lenge siden ... bare to år, sa Jones. - Men jeg skal fortelle om meg selv senere. Først må dere fortelle om dere selv.
   Det gjorde Frank og Joe. De fortalte hvem de var, hvem faren deres var, og hva som hadde skjedd med dem siden kvelden før.
   - Nå er det din tur, sa Frank.
   - Jah, sa Jones. - Hva synes dere om at denne leiligheten bare er to år fra den kloakken der nede? Jeg mener at for to år siden bodde jeg under byens overflate.

Trivia:
// En henvisning til drapet på Iola Morton, utført av terrorister, er blitt utelatt fra den norske oversettelsen. Naturlig nok, ettersom dette fortsatt ikke var blitt fortalt på norsk da denne boken ble utgitt i 1995.

// Tittelen på et av kapitlene i boken er «Mangler tittel». En ganske åpenbar feil fra forlaget, med andre ord.

// Boken er en kilde til opplysninger om Fenton Hardys tidligere jobb i New York-politiet. Vi får blant annet vite at han startet i politistyrken for 25 år siden, og bestemte seg for å starte for seg selv omkring ti år senere.

Edge of DestructionHovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy
Fenton Hardy

Andre faste karakterer:
Laura Hardy | Tante Gertrude

Gjestekarakterer:
Samuel Peterson | Peter Jones | Nick Trask | Helmut von Reich | Jack | Carl | Ian | Gus Hays | Mac | Carlo | Guido Scalpia | William Sawyer | Lardner

Locations:
New York City, New York | Bayport

Liams vurdering:
Jeg har på en måte lyst til å gi denne boken en høyere karakter, men klarer det ikke. I utgangspunktet liker jeg Casefiles-verdenen, med alvorligere forbrytelser og mer thriller-aktige plott. Dette blir imidlertid litt for uengasjerende. Jeg blir aldri helt «tatt» av handlingen i underverdenen, og må rett og slett tvinge meg til å lese ferdig boken. Da er det selvfølgelig vanskelig å gi noen høy karakter. En del logiske brist i historien trekker også ned. Noe av handlingen kan minne vagt om klassikeren «På nye eventyr», og jakten på guttenes kidnappede far der, men det blir mest en blek kopi.

Har du lest 'I underverdenen'? Legg igjen en kommentar under!