På denne siden finner du en oversikt over alle karakterene som har vært med i Hardyguttenes detektivhåndbok. Etter beskrivelsen av personen følger en lenke som forteller hvilken del av boken vi støter på karakteren.

God fornøyelse!

Abboth, kaptein: Mannen som tar over som fungerende sjef i Bayport-politiet mens politimester Collig er på ferie. Han bidrar i etterforskningen av innbruddet ved Pix-fabrikken i Bayport. Del 6 (OT)

Adams, Bill: Et vitne til innbruddet som Jed Silvers foretar seg i doktor Gladstones hus. Del 1 (OT)

Arnold, kriminalbetjent: En politimann som jobber under kaptein Nast i Dover-politiet. Del 3 (OT)

Booth, Arthur: En kar fra New York som er i Bayport for å treffe Andrew Sissler. De to henger rundt på Bayport motell, og oppførselen vekker mistanke hos resepsjonisten Alec Small. Det viser seg at Booth har vært med når August Findal har slått ned banksjef John Nelson utenfor hans eget hus, og stjålet verdipapirer for 10.000 dollar. Booth blir pågrepet av Bayport-politiet sammen med Findal og Sissler. Del 4 (OT)

Britt, Dale: En heroinavhengig forbryter som er kompis med Ronald Lackey. Det er Dale som gjør Ronald narkotikaavhengig, og setter ham også i kontakt med narkoforbryterne Lazar og Mohawk. Del 7 (OT)

Carlsson: Politimann med trening i åstedsundersøkelse og sporsøking, som er på en kongress i New York med Fenton Hardy. Han jobber vanligvis på laboratoriet på politistasjonen. Del 1 (RT)

Carol: En betjent i Bayport-politiet som er med å pågripe Amos Chipman. Del 5 (OT)

Chipman, Amos: En kjeltring med plasterlapp over det ene øyet, som han bruker for å dekke en føflekk mens han raner en bank i Bayports naboby Center City. Under flukten blir han og kompanjongene stoppet av politimannen Tom Collig i en fartskontroll langs veien. Collig noterer ned navnet hans og vil ta ham med til stasjonen, men når han snur ryggen til ser Chipman sin sjanse til å skyte og drepe Collig med tre skudd. Senere blir han pågrepet i Bayport av politiet. Del 5 (OT) / Del 5 (RT)

Clooey: Førstebetjent hos politiet i Columbia. Han er med å pågripe Ernest og Horatio Wentzel. Del 2 (OT) / Del 2 (RT)

Collig, Rachel: Enken etter Tom Collig, politimannen som blir skutt og drept av Amos Chipman. Hun har to eller tre barn, avhengig av hvilken versjon man leser, som hun må ta seg av på egen hånd når ektemannen dør. Del 5 (OT) / Del 5 (RT)

Collig, Tom: Nevøen til politimester Ezra Collig. Han har vært i politistyrken i tre år når han blir skutt og drept av Amos Chipman. Han etterlater seg kona Rachel og to eller tre barn, avhengig av hvilken versjon man leser. Del 5 (OT) / Del 5 (RT)

Cook, Cyrus: Nattvaktmannen ved Ajax ur- og smykkefabrikk i den lille byen York, hvor han har jobbet i 30 år. Han er i begynnelsen av 60-årene. Han blir slått ned, bundet og kneblet av tre innbruddstyver, Moose Wentzel og hans brødre, mens han er på jobb. Del 2 (OT) / Del 2 (RT)

Cowell, Edward «Sniken»: En 23 år gammel kar som har flere dommer for tyveri, og som jobber ved Domas plastikkfabrikk i Dover. Han blunker ustanselig og er alltid nervøs. Ved fabrikken blir han fort venn med Frank Hardy, som jobber der undercover, og inviterer ham og Joe med i banden til Clarence Sard som stjeler verdifulle varer fra arbeidsplassen. Det fører til at banden til slutt blir pågrepet av Dover-politiet, etter at Hardy-guttene har tipset dem om hva som foregår. Del 3 (OT) / Del 4 (RT)

Craig, Kenneth: Direktøren i juvelerfirmaet Towers i New York. Firmaet blir frastjålet juveler for flere hundre tusen dollar under en brann som viser seg å være påsatt av nevøen Ronald Lackey. Med Hardy-guttenes hjelp blir Lackey pågrepet sammen med en gjeng med narkotikaforbrytere. Del 7 (OT)

Dawson: En av politimennene under sheriff Johnson i Pine Forest-politiet. Del 3 (RT)

Dempster, Jerome: En ekspeditør ved juvelerfirmaet Towers i New York. Han er vitne til mistenkelig oppførsel av Ronald Lackey under en brann i firmaet. Del 7 (OT)

Findal, August: En beryktet forbryter som blir arrestert av Bayport-politiet sammen med Andrew Sissler og Arthur Booth. Det er han som har slått ned banksjef John Nelson utenfor mannens eget hjem, akkompagnert av Arthur Booth. De to har tidligere ranet et postbud i New York City for over 40.000 dollar. Navnet hans indikerer at han kan ha norsk opprinnelse. Del 4 (OT)

Gladstone, doktor: En lege i Bayport som har blitt utsatt for innbrudd på kontoret sitt, og 3700 dollar er borte. Han er en eldre mann med briller som har vært syk den siste uken, og derfor ikke vært på kontoret inntil han oppdager at det har vært innbrudd der. Det viser seg at det er doktorens egen nevø som står bak lovbruddet. Del 1 (OT)

Gladstone, Don: Doktor Gladstones nevø, som var innom sin onkels kontor og ba om penger før doktoren ble syk. Han er blitt tatt for å begå et ran tidligere, og Frank og Joe beviser ved hjelp av fingeravtrykk at han også ranet safen på onkelens kontor. Del 1 (OT)

Hansen: Politifullmektig i Clinton. Han kjenner Fenton Hardy godt, og er med å pågripe Moose Wentzel i et skogholt utenfor byen. Del 2 (OT) / Del 2 (RT)

Harlem, sersjant: En sersjant i Bayport-politiet som leder avhøret av John «Såpa» Travers. Del 1 (RT)

Henderson, brødrene: To brødre som overfaller den eldre mannen Wilfred på feriestedet som han driver i Pine Forest Lake. De har tidligere lånt penger til den gamle mannen, men krever en langt høyere rente enn hva avtalen dem imellom sa. For å skremme ham til å betale oppsøker de ham på feriestedet han driver, men volden mot ham er mer brutal enn de har planlagt. Når de innser at skadene er livstruende, forsøker de å iscenesette en bilulykke, men blir oppdaget av Wilfreds kone Karen og stikker unna. Det er Fenton Hardys åstedsundersøkelser som avslører de to brødrene, som blir dømt til fengsel. Del 3 (RT)

Higgins, betjent: En betjent i Bayport-politiet som er ekspert på fotografering av åsteder. Del 5 (OT) / Del 5 (RT) / Del 6 (OT)

Jackson, konstabel: En betjent i Bayport-politiet som er med å pågripe Amos Chipman. Del 5 (RT)

Johnson, sheriff: Sheriffen i Pine Forest, som etterforsker overfallet av Wilfred. Han får hjelp av Fenton Hardy til å avsløre brødrene Henderson som de skyldige. Del 3 (RT)

Johnstone: En betjent i Bayport-politiet som er med å pågripe Amos Chipman. Del 5 (OT)

Jordan, Sue: Kontordamen ved politistasjonen i Bayport. Del 1 (RT)

Karen: Kona til Wilfred, mannen som blir slått ned og livstruende skadd ved feriestedet ekteparet driver i Pine Forest Lake. Karen blir sjokkskadet av ektemannens voldsepisode, men klarer seg fint til slutt. Del 3 (RT)

Katz, Theodore: Innehaveren av et renseri i den mer skumle delen av byen Columbia. Han er en snakkesalig, vissen gammel mann med tykke hornbriller, og har hatt Ernest Wentzel som stamkunde. Del 2 (OT) / Del 2 (RT)

Kitt: En av politimennene under sheriff Johnson i Pine Forest-politiet. Del 3 (RT)

Lackey, Ronald: En betrodd avdelingssjef i juvelerfirmaet Towers i New York som Fenton Hardy mistenker har stjålet juveler for flere hundre tusen dollar fra sin egen arbeidsplass. Han er nemlig blitt observert i nærheten av skapet som ble ranet under en påsatt brann i firmaet, i tillegg til at han er kjent av politiet for flere mindre forbrytelser. Grunnen til at han er ansatt i firmaet, er at hans nå avdøde far var gift med direktør Kenneth Craigs søster, og det var faren som skaffet ham jobb der. Selv er Ronald narkotikaavhengig, og når han blir pågrepet av politiet innrømmer han både tyveriet og avhengigheten. Fenton Hardy oppmuntrer ham, og sier at med riktig hjelp og tålmodighet kan han bli fri fra narkotikaen. Del 7 (OT)

Lazar: En svær fyr som får Ronald Lackey til å stjele juveler for seg selv og kompanjongen Mohawk. Han får fatt i Chet Morton mens sistnevnte spionerer på forbrytergjengen, før politiet får fatt i gjengen. Det viser seg at Lazar og Mohawk er hovedmennene bak narkotikatrafikken i området. Del 7 (OT)

Logan: Politimester i York. Han er med å pågripe først Ernest og Horatio Wentzel, og senere også anføreren Moose Wentzel utenfor Clinton. Del 2 (OT)

MacDonald, konstabel: En politispaner i Bayport-politiet som kommer over bankraneren og morderen Amos Chipman, og som rapporterer videre til Bayport-politiet. Politimester Collig har lagt merke til at han er en meget dyktig politimann. Del 5 (OT) / Del 5 (RT)

Matt, Albert: Direktøren ved Domas plastikkfabrikk i Dover, som har vært utsatt for flere tyverier den siste tiden. Han ber Fenton Hardy om å hjelpe til med å avsløre banden, og når Hardy-guttene går inn og jobber undercover ved fabrikken, blir Clarence Sards bande avslørt. Del 3 (OT) / Del 4 (RT)

Mohawk: En av hovedmennene bak narkotikatrafikken i New Jersey-området. Sammen med kompanjongen Lazar får han Ronald Lackey til å stjele juveler, og betaler mannen i form av narkotika. Helge gjengen blir pågrepet av politiet etter at Hardy-guttene og Chet Morton har skygget Lackey til hovedkvarteret deres. Del 7 (OT)

Nast, kaptein: En politimann ved kriminalavdelingen i Dover, som samarbeider med Fenton Hardy og sønnene hans om å avsløre banden som stjeler verdifulle varer fra Domas plastikkfabrikk i byen. Del 3 (OT)

Nelson, fru: Banksjef John Nelsons kone. Hun møter mannen i oppkjørselen når han blir overfalt og slått bevisstløs av August Findal og Arthur Booth. Del 4 (OT)

Nelson, John: En banksjef i Bayport som har blitt slått ned i oppkjørselen til villaen sin. Slaget har slått ham bevisstløs, og han ligger på sykehuset med en betydelig hodeskade. Det viser seg at det er forbryteren August Findal som har slått ham ned, når han i ledtog med Arthur Booth vil rane finansmannen, men banksjefen blir heldigvis bra igjen. Del 4 (OT)

Phillips, sersjant: En sersjant i Bayport-politiet. Del 1 (RT)

Poe, dyrlege: En dyrlege i Bayport. Kontoret hans blir utsatt for innbrudd av Bob Weaver, som får med seg et livsfarlig middel som – dersom det blir tatt for å være narkotika – kan ta livet av mennesker. Heldigvis blir Weaver tatt, og stoffet funnet. Del 1 (RT) / Del 6 (RT)

Pogatch: En tobakkshandler i Bayport. Del 4 (OT)

Rands, Harry: En 22 år gammel kar som har gjort seg skyldig i en lang rekke ungdomsforbrytelser. Han har lett for å ty til vold når han blir provosert, og er ikke særlig intelligent, men har jobb ved Domas plastikkfabrikk i Dover. Ved fabrikken blir han fort venn med Joe Hardy, som jobber der undercover, og Joe og broren blir invitert med i banden til Clarence Sard som stjeler verdifulle varer fra arbeidsplassen. Det fører til at hele gjengen til slutt blir pågrepet av Fenton Hardy og Dover-politiet. Del 3 (OT) / Del 4 (RT)

Rily, konstabel: En betjent i Bayport-politiet som er med å pågripe Amos Chipman. Kan muligens være en omskrivning av Riley, som nevnes én gang i fortellingen, og viser derfor muligens til politimannen Con Riley. Del 5 (RT)

Rinshaw, betjent: Den eneste fingeravtrykkeksperten i Bayport. Han er på reise med Fenton Hardy i New York for å vitne i en sak, og han er ifølge herr Hardy en flink mann - helst fordi det er Hardy selv som har lært ham opp. Del 1 (OT) / Del 4 (OT) / Del 6 (OT)

Robinson, doktor: En doktor ved sykehuset i Bayport som behandler hodeskaden til banksjef John Nelson. Del 4 (OT)

Sard, Clarence: Broren til George Sard, kontorsjefen ved Domas plastikkfabrikk i Dover. Clarence er den som har tilsyn med firmaets lastebiler, men samtidig er han sjefen for en bande som stjeler verdifulle varer fra fabrikken. Med seg i banden har han Alexander Smathers, Sam Streeter, Harry Rands og Edward Cowell. Når Hardy-guttene jobber undercover ved fabrikken, og gir seg ut for å være småkriminelle, får de innpass i gjengen. Via sin bror får Sard ved en tilfeldighet høre at guttene er detektiver, men idet banden skal ta guttene stormer Fenton Hardy og politiet inn og arresterer dem. Del 3 (OT) / Del 4 (RT)

Sard, George: Kontorsjefen ved Domas plastikkfabrikk i Dover, som har vært utsatt for flere tyverier den siste tiden. Når Hardy-guttene jobber undercover ved fabrikken, er det bare Sard og direktør Albert Matt som vet deres egentlige identitet. George røper imidlertid dette ved en tilfeldighet til sin bror, Clarence Sard. Han vet ikke at broren er anfører av banden som har stjålet varene. Det fører nesten til at guttene blir drept, men politiet klarer å avskjære banden og pågripe dem. George er svært ulykkelig over at han ført guttene i fare, og ante ingenting om brorens virksomhet. Del 3 (OT) / Del 4 (RT)

Shinner, Hans: Hovedbokholderen ved Pix-fabrikken i Bayport, der han går under navnet William Tiller. Han stjeler en rekke verdier fra fabrikken, men pågripes kort tid senere for ranet – til tross for at han mener politiet i Bayport er noen «kjøtthuer». Også kompanjongen Ford Williams blir avslørt, når sistnevnte forsøker å få med seg en stålkiste full av verdier fra skogen utenfor fabrikken. Del 6 (OT)

Silvers, Jed: En nedslått liten fyr med flakkende øyne, som tas for innbruddet på doktor Gladstones kontor. Han er fra nabobyen Redmont, og slapp ut av fengslet forrige uke. Han har brutt seg inn på doktorens kontor, men fingeravtrykkene avslører at det ikke var han som begikk ranet. Pengene var nemlig tatt før Silvers brøt seg inn. Del 1 (OT)

Sissler, Andrew: En kar fra Indianapolis i Indiana som er i Bayport for å treffe Arthur Booth. De to henger rundt på Bayport motell, og oppførselen vekker mistanke hos resepsjonisten Alec Small. Sissler viser seg å være engasjert av Booth og hans sjef, August Findal, til å selge noen verdipapirer som de to har ranet til seg. Det er også Booth og Findal som har slått ned banksjef John Nelson, og Sissler innrømmer alt i et avhør. Del 4 (OT)

Small, Alec: Resepsjonisten ved Bayport hotell, en kar som Hardy-guttene kjenner. Han forteller dem om mistanken han har om at to av hotellgjestene, Andrew Sissler og Arthur Booth, kan være kriminelle. Del 4 (OT)

Smathers, Alexander: En 37 år gammel ganster fra Brooklyn som tidligere er dømt for overfall, ran, grovt tyveri, biltyveri, innbrudd og underslag. På tross av dette syndefulle registeret er han ansatt ved Domas plastikkfabrikk i Dover. Samtidig er han med i banden til Clarence Sard som stjeler verdifulle varer fra fabrikken, men hele gjengen blir tatt når Hardy-guttene avslører forbrytelsene. Del 3 (OT) / Del 4 (RT)

Smith, Jeff: En konstabel i Bayport-politiet som Hardy-guttene kjenner litt fra før. Han er en tøff type, men var for lat til å bli etterforsker. Del 1 (RT)

Streeter, Sam: En 40 år gammel svær kar med dårlig utdannelse, som ikke er spesielt intelligent, og som arbeider ved Domas plastikkfabrikk i Dover. Han er tidligere dømt en rekke ganger, mest for overfall og ran. Han har også en dom for grovt tyveri. Streeter røyker sigarer, og har gjerne en i munnen som han tygger på når han ikke kan røyke. Han er med i banden til Clarence Sard som stjeler verdifulle varer fra fabrikken, men hele gjengen blir tatt når Hardy-guttene avslører forbrytelsene. Del 3 (OT) / Del 4 (RT)

Taylor, Herbert: Direktøren ved Ajax ur- og smykkefabrikk i York. Han er en spenstig kar med svart bart, og en gammel venn av Fenton Hardy. Derfor ringer han privatdetektiven når fabrikken hans utsettes for innbrudd. Del 2 (OT) / Del 2 (RT)

Tiller, William: Se Hans Shinner.

Travers, John «Såpa»: En kjenning av politiet som er blitt observert utenfor hjemmet til dyrlege Poe, der det er blitt begått et alvorlig innbrudd. Han blir varetektsfengslet, men Hardy-guttenes samling av beviser avslører at mannen er uskyldig, og lykksalig blir han sluppet fri igjen. Det er i stedet Bob Weaver som står bak innbruddet. Del 1 (RT)

Watkins, Jed: En skopusser i Bayport som legger merke til Andrew Sissler og Arthur Booth når de kjører rundt i en leiebil. Del 4 (OT)

Watkins, konstabel: En konstabel i Bayport-politiet. Del 1 (RT)

Weaver, Bob: En tidligere klassekamerat av Frank Hardy som sluttet på skolen for ett år siden, og som har begynt å vanke i det skumle narkomiljøet nede på torget. Tidligere var han en veldig grei gutt, som var en av klassens beste i fotball. Nå er han så dopavhengig at han gjør et innbrudd i dyrlege Poes kontor og stjeler et livsfarlig middel som feilaktig kan tas for å være narkotika. Hvis noen får i seg stoffet, er det stor risiko for at de dør. Frank nærer mistanke til Bob, og finner ut at fingeravtrykkene hans matcher de som er blitt registrert inne hos dyrlegen. Etter et basketak tilstår Bob innbruddet, og forteller hvor det livsfarlige stoffet kan finnes. Senere forteller Hardy-guttene om Bobs historie, og røper at han rømte fra soningen etter to måneder. Del 1 (RT) / Del 6 (RT)

Wendy: En servitør ved Max’ hamburgerbar i York, som har servert hamburger til forbryteren Moose Wentzel. Del 2 (RT)

Wentzel, Daniel «Moose»: En skapsprenger som er hjernen bak innbruddet i Ajax ur- og smykkefabrikk, der han har fått med seg sine to brødre Ernest og Horatio som medsammensvorne. Etter innbruddet gjemmer han seg i byen Clinton, der han eier en sort Chevrolet. Han blir til slutt pågrepet i et skogholt i nærheten av sitt eget hjem, der han overgir seg uten kamp. Del 2 (OT) / Del 2 (RT)

Wentzel, Ernest: Broren til Moose Wentzel, og en mann som tidligere er blitt tatt for skapsprengning. Ernest og en annen bror, Horatio, ble løslatt for fengsel for et år siden, og er nå etter sigende lovlydige menn. Han er fast kunde hos Theodore Katz’ renseri i Columbia, og en stillfaren, beskjeden mann som alltid kommer alene. Ryktene om hans nye lovlydighet er sterkt overdrevet, siden han blir med sine to brødre på innbruddet hos Ajax ur- og smykkefabrikk. Ernest og Horatio blir pågrepet etter et kinobesøk i hjembyen. Del 2 (OT) / Del 2 (RT)

Wentzel, Horatio: Broren til Moose Wentzel. Han er tidligere blitt arrestert for skapsprengning, men ble løslatt for et års tid siden sammen med en annen bror, Ernest. De tre brødrene går imidlertid sammen om å bryte seg inn hos Ajax ur- og smykkefabrikk, og Horatio og Ernest blir arrestert etter et kinobesøk i hjembyen Columbia. Del 2 (OT) / Del 2 (RT)

Wilfred: En eldre, blid mann som er innehaveren av «Hunters Log» i Pine Forest Lake, et feriested som Fenton Hardy tar med guttene sine og kameraten deres, Chet. Mens de er der blir Wilfred slått ned av to menn og ranet. Det viser seg at det er Henderson-brødrene som står bak ugjerningen, som reaksjon på at Wilfred ikke vil betale plutselige ågerrenter på et lån han har tatt hos dem. Wilfred blir livstruende skadet under overfallet, men de voldsomme hodeskadene lar seg heldigvis operere, og noen måneder senere sender han brev til Hardyene der han takker dem for hjelpen og inviterer dem tilbake til feriestedet. Del 3 (RT) / Del 4 (RT)

Willets, Charles: Direktøren ved Pix-fabrikken i Bayport, som ranes for mange tusen dollar av firmaets kriminelle bokholder William Tiller. Ifølge kjeltringen er Willets et «lett offer». Del 6 (OT)

Williams, Ford: En kriminell som blir pågrepet av politiet idet han forsøker å ta med seg en stålkiste full av verdier som han og kompanjongen Hans Shinner har stjålet fra Pix-fabrikken i Bayport. Han tilstår forbrytelsen så fort han blir arrestert. Del 6 (OT)

Wilson, politiløytnant: En løytnant i Newark-politiet, som er med og pågriper en bande med narkotikaforbrytere. Del 7 (OT)