Her er oversikten over de amerikanske byene som Frank og Joe besøker i bøkene, eller som bare blir omtalt på den ene eller andre måten. Nummeret bak beskrivelsen angir gjeldende bok i den amerikanske kronologien.

OT: Original tekst.
RT: Revidert tekst.

Aberdeen, NJ: En havneby i New Jersey, omtrent en times biltur unna Bayport.
Original serie: 21 OT

Adirondack MountainsAdirondack-fjellene, NY: Guttene besøker fjellkjeden mens de etterforsker en varulvlegende som har plaget familien Tabor. Området er et praktfullt landskap med forrevne fjell, stride elver, dype, grønne, duftende skoger og stille blå innsjøer.
Original serie: 59

Ajo, AZ: En liten by i nærheten av Organ Pipe Cactus National Monument i Arizona. Guttene besøker byen mens de er i området.
Original serie: 141

Allagash Wilderness Waterway, ME: Et omtrent 15 mil langt beskyttet villmarksområde i Maine, der blant annet Roaring River renner. Guttene drar hit for å delta i en padlekonkurranse sammen med en ny venn. De har vært her før også, men ikke sett Roaring River, som er en relativt liten elv i den nordlige delen av området, i nærheten av grensen til Canada. Strykene i elven er imidlertid de strieste i hele villmarksområdet, og egner seg derfor godt for rafting. Senere er guttene på fottur ved elvestrykene når Joe får øye på det han tror er den avdøde Iola Morton inne blant trærne i skogen.
Original serie: 80
Casefiles: 04

Amarillo, TX: Hardy-guttene og Chet Morton mellomlander her på vei til Blythe, California, for å lete etter Willard Crafton.
Original serie: 40

Andrews Air Force Base, VA: Hardy-guttene besøker denne militære flybasen mens de er i Washington D.C. sammen med vennen Jamal Hawkins. Vennen vil dra hit for å få hjelp av en general, en gammel kjenning av familien, til å finne faren – som er savnet etter en flystyrt. Senere vender Hardy-guttene tilbake til basen når de får sitte på hvert sitt F16-fly til Palmdale, California, i jakten på forbryterne som står bak flystyrten.
Original serie: 135

Area 51, NV: En militær base i Nevada-ørkenen, også kjent som «Dreamland», der det utvikles en helt ny type hypersonisk fly som kan oppnå seks ganger lydens hastighet. Hardy-guttene er her når de avslører en kriminell bande som stjeler plantegninger av flyet, med tanke på å selge dem videre til en fremmed makt.
Original serie: 135

Atlantic City, NJ: Hardy-guttene er egentlig i Philadelphia når Fenton Hardy forsvinner, og sporene leder guttene til spillbyen i New Jersey. De finner faren kidnappet der, og sørger samtidig for at kidnapperne havner bak lås og slå.
Original serie: 91

Axeblade, WY: En liten by midt i Wyoming med 300 innbyggere. Stedet ligger i ingemannsland, og Hardy-guttene blir tvunget til å stoppe her på tur vestover ettersom bilen deres er i ferd med å streike. Der blir de innblandet i et livsfarlig mysterium, ettersom stedets mektigste person driver med ulovlig tømming av giftavfall i en nasjonalpark ved stedet. Ettersom han har mye makt og kontrollerer det meste i Axeblade, blir guttene svært dårlig mottatt når de begynner å undersøke saken.
Original serie: 94

Bailey's Landing: Cirka et døgns biltur fra Bayport. Det er her lystyachten «Corona» forliste, og hvor Crux' dykkerkompani driver med sitt hevingsarbeid.
Original serie: 17 OT

Bainville, MT: Siste stasjon før Saddler, som er endestasjonen for Lyn-ekspressen fra Bayport til Rocky Mountains. Det eneste tettstedet i USA ved dette navnet ligger i staten Montana, som også er i nærheten av Rocky Mountains. Derfor burde det være mulig å hevde at det er dette stedet guttene besøker.
Original serie: 20 OT

Baltimore, MDBaltimore, MD: Guttene er ved en av de største havnebyene på Østkysten opptil flere ganger. Frank og Joe blir flydd hit fra Washington av Jack Wayne for å finne faren. Allerede på drosjeturen på vei fra flyplassen blir de nesten drept av to banditter, og på toppen av det hele mistenkt av politiet for biltyveri når bandittenes bil blir funnet med Franks lommebok inni. Til slutt blir de trodd, og er akkurat tidsnok ute til så vidt å redde faren fra den visse død. Senere oppsporer de en bande som stjeler kvikksølv i havneområdet i byen, i et livsfarlig oppgjør med farlige forbrytere. De er også på besøk på et ridesenter i byen, og det viser seg at en stjålet hest har vært plassert i nærheten av senteret.
Original serie: 15 RT / 49 / 70

Beegle: En by der guttene mellomlander på vei til Bainville, men der de velger å hoppe av. Stedet ligger antakelig i Montana. I nærheten av Beegle ligger basen for en internasjonal spionring.
Original serie: 20 OT

Berlin, NH: Guttene lander her sammen med en FBI-agent i forsøket på å spore opp en forsvunnet fotballstjerne i Calaboo, som ligger i nærheten. I den norske oversettelsen står det «Berling», men den originale utgaven etterlater ingen tvil om hvor de er.
Original serie: 76

Big Pine Key, FLBig Pine Key, FL: Guttene og vennene deres drar hit med båt fra Key Blanco sammen med en beryktet smugler, ettersom de later som om de er smuglere selv.
Original serie: 64

Big Thicket, TX: Et svært villmarksområde i Texas, som nå er truet av selskaper som vil drive med olje- og tømmerutvinning. Det er et vakkert landskap med myrstrekninger og tykke skoger, og det er et yrende plante- og dyreliv. I område finnes alt fra alligatorer til villsvin og sjeldne orkideer, for ikke å snakke om trær som er nærmere tusen år gamle. En professor som forsøker å bevare området er blitt truet på livet, og det er derfor guttene drar hit sammen med Chet for å oppklare mysteriet.
Original serie: 83

Black Cypress Creek, TX: En liten by midt i hjertet av det svære Big Thicket-området i det østlige Texas, omtrent 100 kilometer fra Houston. Guttene har base her mens de etterforsker drapstruslene mot en professor som forsøker å bevare villmarksområdet. Midt i byens gamle torg ligger et gammelt og ærverdig rådhus, mens det er både bank, jernhandel, en kafé og flere forretning i sentrum.
Original serie: 83

Black Hills National Park, SD: Et vakkert naturområde i South Dakota, som rommer både den legendariske westernbyen Deadwood og de kjente monumentene Mount Rushmore og Crazy Horse. Området har flere buffalo-flokker enn noen annen del av Nord-Amerika. Frank og Joe kjører gjennom nasjonalparken på vei hjem fra en videospillkonferanse i San Francisco, og blir raskt innblandet i et mord på en lokal indianerleder.
Casefiles: 87

Blackfoot Meadow, CO: En offentlig campingplass som ligger i nærheten av et vilt fjellområde i Colorado. Guttene drar på campingtur hit sammen med Chet og Biff, samtidig som de forsøker å oppspore flere forskjellige farlige bander.
Original serie: 50

Blythe, CA: En by i nærheten av stedet der flyet til Willard Crafton ble funnet. Hardy-guttene starter etterforskningen her, etter å ha landet på flyplassen i Riverside County like i nærheten. De drar videre til Los Angeles, men vender tilbake og bruker Blythe som utgangspunkt for båtturen ned Colorado-elven. Det er ved Blythe at de mystiske, eldgamle og gigantiske kjempeformasjonene i jorden befinner seg. Les mer informasjon om dem her.
Original serie: 40

Boonton, KY: En liten by i Kentuckys villmark som ligger nærmest stedet der herr Pritos bygningskompani holder på å bygge en veistrekning. Sam Radley er i byen når Fenton Hardy kommer vaklende inn i Boonton, alvorlig syk og fullstendig sanseløs, etter å ha etterforsket sabotasje av veiarbeidet. Senere drar Hardy-guttene til stedet og etterforsker samme sak.
Original serie: 45

Boston, MABoston, MA: Første gang de er her besøker ikke guttene byen, men er innom flyplassen Logan International Airport utenfor Boston sammen med Jack Wayne på jakt etter UGLI-spioner. Senere drar de hit for å jakte en farlig forbryterbande som har kidnappet Sam Radley, og de tar på et tidspunkt arbeid hos et trailerkompani i byen for å finne ut hvorfor trailerne er blitt kapret.
Original serie: 20 RT / 46 / 75
Casefiles: 04

Boulder, CO: Guttene drar en snartur til denne byen ved foten av Rocky Mountains-fjellene for å sjekke innom hjemmet til en savnet sportssyklist, og samtidig besøke naboen hans, som er mistenkt for å lekke statshemmeligheter til en fremmed makt. De er i byen bare i noen timer før de drar tilbake til New York.
Original serie: 86

Brookwood, PA: En naboby av Forestburg i Pennsylvania. Elizabeth Donner bor her.
Original serie: 41

Brownsville, TX: Frank, Joe og Fenton Hardy mellomlander her på vei til Mexico, på jakt etter Elmer Tremmer. Joe får øye på Tremmer, men han slipper unna dem. Det er her de støter på Juan Marcheta.
Original serie: 13 OT

Buffalo, NY: Guttene mellomlander her på vei til Hudson-bukten, på jakt etter Spike Hudson.
Original serie: 24 OT

Burlington, VT: En by på østsiden av Champlain-sjøen, med Green Mountains-fjellkjeden som nabo i øst. Guttene drar innom byen på vei til Hunters Hollow lengre inne i fjellområdet, og senere tilbake dit for å konferere med Rolf Allen, som har engasjert dem i å finne gjenferdet som hjemsøker eiendommen hans. De følger også med et sirkus som har forestillinger i byen. Senere følger de etter en fransk-kanadisk skurk hit, før han tar toget videre til Canada.
Original serie: 71 / 81

Burnsbie: Et sted med en flyplass, som ligger i nærheten av Great Circle Flyselskaps hovedkvarter i Westboro.
Original serie: 46

Calaboo, NH: En vakker, liten landsby en time unna Berlin. Landsbyen ligger inneklemt mellom høye fjell, og gjennom dalen renner en liten elv med krystallklart vann. Guttene finner en kidnappet student i landsbyen, hos skurker som har leid seg inn på en hytte.
Original serie: 76

Cape Canaveral, FL: Guttene besøker Kennedy Space Center i Cape Canaveral i forbindelse med oppskytingen av en romsatellitt, og får sitte i kontrollrommet og følge med på hendelsen. Senere blir satellitten sporløst borte, og guttene reiser over store deler av det midtre Florida for å løse saken. Senere vender de tilbake til romsenteret for å etterforske sabotasjen av en romferge, og både Hardy-guttene og Chet Morton får anledning til å bli med en romferge opp i verdensrommet.
Original serie: 79 / 85

Carside, NJ: En by i nærheten av Aberdeen, etter alt å dømme i New Jersey. Når trafikken er treg, tar turen fra Aberdeen til Carside flere timer.
Original serie: 21 OT

Catskill Mountains, NY: Stedet der presidentfamilien har et feriehus. Fjellområdet er en del av Appalachene, og ligger i den sørøstre delen av staten New York, en kort flytur fra Bayport. Hardy-guttene står på snowboard sammen med presidentsønnen her, og redder ham dessuten fra et kidnappingsforsøk.
Original serie: 152

Cedartown: Nærmeste landsby til Millwood kunstskole, et sted i New England, den nordøstlige delen av USA. Det er en særpreget landsby med pittoreske butikker, en liten kirke og et låvelignende lokale ved den smale hovedgaten.
Original serie: 44

Centerville, VA: En liten by i Sørstatene, like ved Rocky Run der det ble utkjempet et slag under den amerikanske borgerkrigen. Storgaten i byen er brolagt med rød murstein og flankert med gamle eiketrær. Lenger inne i byen utvider gaten seg til et lite torv med små butikker rundt, et statlig rådhus og et hotell med søylefasade. I den amerikanske reviderte utgaven får vi vite at byen ligger i staten Virginia.
Original serie: 29 OT

Chatsworth, NJ: Dette stedet, kjent som Pine Barrens' hovedstad, er guttene innom når de besøker ødemarken i New Jersey.
Original serie: 67

Chesapeake-bukten, MD: Guttene leter etter en forsvunnet Pentagon-arbeider i den svære bukten, hovedsakelig i den delen av bukten som ligger i Maryland.
Original serie: 61

Chesapeake Crossing, MD: En by ved Chesapeake-bukten. En Pentagon-agent som er forsvunnet ble sist sett i seilbåten sin her, og guttene tar inn på motell i byen før de setter ut for å lete etter ham i bukten.
Original serie: 61

Cheyenne Mountain Complex, CO: Guttene besøker militærkomplekset NORAD i Cheyenne Mountain, like utenfor Colorado Springs. Der møter de en general som forteller dem om basens virksomhet, og svarer benektende på om det er observert UFO-er i området.
Original serie: 151

Chicago, ILChicago, IL: Guttene besøker millionbyen første gang i bok nummer 5, «Rødt lys for Hardyguttene». De får videre opplysninger via brev fra faren ved et hotell i byen, og rekker å se seg om i Chicago før de drar videre. De mellomlander med fly i byen flere ganger senere, og ved en anledning, på vei til California, holder guttene på å krasje med et motgående fly ved flyplassen. Guttene er senere med i en konkurranse for unge oppfinnere i byen, og Joe får et ufrivillig - og farlig - bad i iskalde Lake Michigan.
Original serie: 05 OT / 38 OT / 40 / 52 / 123

Chimayo, NM: Guttene drar hit på motorsykler fra Santa Fe for å lete etter skuespilleren Buster Buckley.
Original serie: 52

Clayton, GA: Hardy-guttene drar hit sammen med foreldrene til Biff Hooper, for å lete etter vennen som er forsvunnet fra en overlevelsescamp utenfor byen. De blir tatt til fange av campens ledelse, og fraktet videre til en privat øy i Karibien.
Casefiles: 07

Cleveland, OH: Guttene drar hit for å etterforske en sak som angår Seneca-indianerne, og samtidig ta en titt på kontorene til skolen som Chet Morton har søkt seg inn på.
Original serie: 23 RT

Clinton, PA: Stedet der en kriminell som har gjort et innbrudd i nabobyen York sammen med sine brødre holder til. Hardy-guttene finner mannen i byen, og sammen med politiet klarer de å få fatt i ham.
Detektivhåndbok: Del 02 OT / Del 02 RT

Coalville, CO: En gammel gruveby i Rocky Mountains-fjellene, nærmere bestemt i den vakre naturperlen Moondance Pass. Mens guttene er på besøk i området observerer de et stort, oransje lys på nattehimmelen, og like etterpå forsvinner flere personer fra stedet – tilsynelatende bortført av romvesener. Det er opp til guttene å avsløre om det er mer menneskelige årsaker bak forsvinningene.
Original serie: 151

Cocoa Beach, FL: Guttene leier en båt i Cocoa Beach og kjører rundt i vannet omkring Cape Canaveral, like før oppskytingen av en romsatellitt fra Kennedy Space Center, i jakten på en sabotør. Senere vender de tilbake til Cocoa Beach, der de bor mens de etterforsker sabotasjen av en romferge som guttene til slutt får anledning til å være med ut i verdensrommet.
Original serie: 79 85

Colorado-elvenColorado-elven: Colorado-elven, som renner gjennom statene Colorado, Utah, Arizona, Nevada og California, samt de meksikanske delstatene Baja California og Sonora, blir første gang besøkt når Hardy-guttene leier en båt og later som de er fiskere mens de forsøker å finne den savnede Willard Crafton. Guttene kjører på elven der den skiller Arizona og California fra hverandre, samt inn i Mexico.
Original serie:40

Columbia, NY: En by som guttene flyr til for å kjøpe en tilfeldig bok(!) som de kan gi i gave til Eben Adar.
Original serie: 19 OT

Columbia, PA: En naboby av York. Det bor tre brødre som driver med skapsprengning her, og de blir pågrepet etter et innbrudd i en smykkefabrikk i York.
Detektivhåndbok: Del 02 OT / Del 02 RT

Connecticuts bygdeland: Når Frank og Joe blir kidnappet av noen kjeltringer som utgir seg for å være politi, blir de fraktet til i en bil et hemmelig sted med bind for øynene. Joe klarer imidlertid å fjerne bindet, og resonnerer seg til at de må befinne seg på landsbygda i Connecticut. Noen nærmere beskrivelse av stedet får vi ikke.
Original serie: 86

Corralville, CO: En liten by i Rocky Mountains som blomstret for mange år siden, da de ble funnet sølv i fjellene. Det fantes både hoteller, casinoer, fine butikker og barer her, men nå er byen nesten en spøkelsesby. Joe kommer hit når han har mistet hukommelsen, på jakt etter sheriffen i byen som kan redde ham fra en leiemorder som har sverget å ta livet av ham. Senere ankommer Frank samme by, og redder broren ut av knipen.
Casefiles: 11

Crazy Horse Memorial, SD: Hardy-guttene får se den uferdige uthuggingen av indianerhøvdingen i fjellene i South Dakota samtidig som de har utsikt ut over Mount Rushmore, etter å ha vært på tur gjennom skogene i Black Hills sammen med en indianerjente.
Casefiles: 87

Croston: En by på østkysten som Frank ankommer etter at han er blitt reddet fra forliset av «Resolute». Den ligger ikke lenger unna Bayport enn at guttene kjører dit med båt i løpet av en dag.
Original serie: 14 OT

Crowhead Ranch, NM: Farmen til Ruth Hardy, Fenton Hardys kusine, som har vært utsatt for en rekke problemer etter at Ruths mann døde. En hel del av hennes beste cowboyer forsvinner fra ranchen, grunnet Pile-Charlies bandes virksomhet. Ranchen er også truet av storbrann, men den blir slukket.
Original serie: 28 OT

Darville: En by omtrent 65 mil, en to timers flytur, fra Bayport. Guttene drar hit for å følge med på trylleshowet til Den Utrolige Hexton. Showet blir imidlertid avlyst, og Hexton drar i stedet videre til Granton.
Original serie: 46

Deadwood, SD: Byen i South Dakota der det store gullfunnet fant sted på i 1870-årene. Frank og Joe stikker innom byen på vei hjem fra en videospillkonferanse i San Francisco. Flere av de mest kjente western-heltene var innom her, som Wild Bill Hickok, general George Armstrong Custer, Wyatt Earp og Calamity Jane, og både Hickok og Calamity Jane døde her. Spesielt Joe er henrykt over å få se de klassiske western-lokasjonene. Mens de er i byen blir de innblandet i et mord på en lokal indianerleder, og mysteriet bringer dem dessuten til et utsiktspunkt for både Mount Rushmore og Crazy Horse-monumentet.
Casefiles: 87

Denver, CO: Når guttene leter etter Willard Crafton i California, finner de et spor som leder dem til Denver. Det er her de finner den savnede mannen, og tar ham med seg tilbake til California. De er også innom byen sammen med Chet og Biff under en campingtur på vei vestover mot Rocky Mountains, mens Joe og Frank drar hit på ulike tidspunkter i forbindelse med en leiemorder som er på oppdrag i området.
Original serie: 40 / 50
Casefiles: 11

Djevelens klo, AK: En av fjelltoppene i fjellmassivet som danner grensen mellom Alaska og Britisk Columbia. Fjelltoppen har en merkelig formasjon, den ser ut som om den har fire fingre og en tommeltott. Foten ligger omtrent 1.000 m.o.h. Det er ved Djevelens klo at den amerikanske måneraketten, som Joe og Chet finner igjen, har styrtet.
Original serie: 38 OT

Dover, NJ: En by der Hardy-guttene arbeider undercover på en plastikkfabrikk for å avsløre tyver internt på arbeidsplassen som har stjålet verdifulle produkter og utstyr. Vi får aldri vite nøyaktig hvilken Dover det er snakk om, men ettersom alle de mistenkte er fra New York City, er det mest sannsynlig snakk om Dover i staten New Jersey, som ligger under en time unna New York City.
Detektivhåndbok: Del 03 OT

Durango, CO: Frank og Joe flyr hit for å besøke en villmarkscamp som holder til utenfor byen. Deretter drar de videre på ridetur inn i Mesa Verde National Park.
Original serie: 119

Dutch Country, PA: Gården til John Hammerley ligger midt i dette vakre området som ble bebodd av tyskere i det 18. århundre. Fordi de omtalte seg selv med det tyske ordet «deutsch», som for amerikanerne hørtes ut som «dutsch» – det engelske ordet for «nederlandsk» – endte de opp med å bli kalt nederlendere. Nå er det mange Amish-folk i området, som Hardy-guttene også støter på.
Original serie: 61

El Paso, TX: Frank, Joe og Chet mellomlander her på vei til New Mexico.
Original serie: 28 OT

Erie, NY: En by der guttene jakter på Duke Beeson. Mens de er der, blir banken i byen ranet.
Original serie: 19 OT

Everglades National Park, FL: Første gang guttene besøker nasjonalparken i Florida er det på jakt etter lederen for en smuglerbande som holder til i Florida Keys. De sporer opp en annen gren av banden som driver med krypskyting, men holder på å bli fanget av både banditter og alligatorer før de får med seg politiet og pågriper dem. Senere er de tilbake i området og deltar på en rodeo, og avslører også en gjeng med bankranere som har rømt og mistet byttet i området.
Original serie: 64 / 142

Fair Oaks, NY: En hyggelig forstad av New York City, der tegneren Hamp Huber bor.
Original serie: 62

Fairfax, VA: Et sted utenfor Washington D.C. der byens rike bor. Her bor også sjefen for etterretningsorganisasjonen Nettverket.
Casefiles: 04

Flagstaff, AZ: Guttene flyr hit fra Phoenix for å komme seg til ranchen til en mektig jordeier i Arizona. De drar også inn til byen for å forsøke å finne spor etter en kjeltring som har stjålet en verdifull rubin fra ranch-eieren. Senere besøker guttene byen, i hvert fall utkanten av den, når de besøker en gammel familievenn som blir drept mens de fortsatt er på stedet.
Original serie: 77
Casefiles: 81

Flamingo, FL: Guttene tar ferge hit fra Key Blanco for å dra videre inn i Everglades.
Original serie: 64

Florida Keys, FL: Guttene og vennene deres er på reisefot gjennom hele øygruppen mens de later som om de er smuglere. De kjører forbi både Key West, Boca Chica Key, og Sugerloaf Key med båt, og kommer i land ved Big Pine Key.
Original serie: 64

Forestburg, PA: Den nærmeste byen til Thomas Maguires hytte i Pocono-fjellene i Pennsylvania.
Original serie: 41

Fourth Dimension, the, SC: En fornøyelsespark i South Carolina som er designet som en futuristisk by, med en hel rekke attraksjoner som er tatt ut fra fremtidens virkelighet. Fenton Hardy blir kidnappet og holdes som fange inne i parken, men sønnene finner ham til slutt og får de ansvarlige bak lås og slå.
Original serie: 118

Fresno, CA: Guttene besøker byen når de er med som statister i en film som spilles inn på en vingård i nærheten.
Original serie: 21 RT

Gainesville, FL: En by et stykke nord i Florida, som ligger i nærheten av fornøyelsesparken Fantasiverden. Datasystemet i fornøyelsesparken blir benyttet av en gjeng med kjeltringer, og guttene får tillatelse av ledelsen til å etterforske inne i parken. For å dekke seg til, går de rundt i kostymer av Donald Duck og Miss Piggy, og blir stanset av barn som vil ha klemmer og bilder sammen med tegneseriefigurene.
Original serie: 79

Glitter, AK: En liten by som ligger i Alaskas ødemark, ved Yukon-elven. Hardy-guttene besøker en venn her, og blir blandet opp i et mysterium når stedet rammes av flere stygge branner og andre sabotasjeforsøk. Byen har fått sitt navn etter feilslåtte gullgravingsforsøk under gullrushet - det er ikke gull alt som glitrer.
Original serie: 138

Gory Gulch, CA: En gammel gruveby omtrent 70 miles nordøst for Los Angeles. Stedet er mer som en spøkelsesby nå, med bare én åpen kafé. Guttene er her for å spionere på noen skurker som har en avtale om å møtes i den gamle gruvebyen.
Original serie: 135

Grand Canyon National Park, AZ: Guttene drar til naturattraksjonens turistsenter i Arizona for å lete etter spor av en juveltyv som har vært i området. I turistsenteret ser de ganske riktig en kjent juveltyv, og klarer nesten å stoppe ham. Men i forsøket på å stoppe forbryteren havner Joe nesten utfor stupet, og holder på å falle de mange hundre meterne ned i Colorado-elven. Bare flaks redder livet hans. Senere kjører de forbi Grand Canyon, også denne gangen fra Flagstaff, og over kløften og inn i delstaten Utah.
Original serie: 77
Casefiles: 81

Granton: En by 160 mil, eller en sju timers flytur, fra Darville. Her gjennomfører Den Utrolige Hexton sitt siste show for turneen.
Original serie: 46

Grayton, IL: En by like ved River Heights der universitetet Clermont College ligger.
Annet: Jul med detektiv Nancy Drew og Hardyguttene

Great Duck Island, ME: Guttene besøker en ukjent øy, 28 kilometer ut i Atlanterhavet fra USAs nordøstkyst, på jakt etter en av Den Utrolige Hugos spionnettverks baser. Øya har etter sigende intet navn, men koordinatene 44.1810 N, 68.2300 W tyder på at øya kan være Great Duck Island i Maine. Et fyrtårn der Fenton Hardy har sittet fanget er sentral i handlingen, og et fyrtårn finnes også på Great Duck Island.
Original serie: 46

Great Notch, NJ: Frank, Joe og Chet drar på telttur hit, og slår leir en time fra stedet. På dette leirstedet har tilfeldigvis bankraneren Duke Beeson og hans kompanjonger en av sine baser.
Original serie: 19 OT

Greendale, IL: Guttene er aldri i Greendale, men bandittene i «Rødt lys for Hardyguttene» forsøker å narre dem til å dra dit. Guttene får imidlertid mistanke, og lurer seg ut av kjeltringenes grep før de ankommer byen.
Original serie: 05 OT

Green Mountain Park, VT: Et sted i Vermont, ikke langt fra Lake Ketchumken, der det avholdes en svær tømmerhuggerkonkurranse.
Original serie: 81

Green Sand: Et sted omtrent 50 mil fra Bayport, kjent for sine mange fossiler. Det er et nokså øde sted, flere mil fra nærmeste by.
Original serie: 31 OT

Harbor City, IL: En by ikke langt unna River Heights. Nancy Drew besøker byen i forsøket på å finne ut sannheten om et mystisk spøkelse som besøker et universitet i byen Grayton.
Annet: Jul med detektiv Nancy Drew og Hardyguttene

Haversville, VT: Et jordstykke omtrent to mil nord for byen eies av Norman Dodson, som har stjålet en veddeløpshest fra en fabrikkeier i Clayton. Hesten er blitt transportert til jordstykket, hvor Hardy-guttene sporer den opp.
Original serie: 15 RT

Hawk Head, OH: Et lite sted i Ohio i nærheten av Yellow Springs, på veien fra Cleveland, der Frank, Joe og Chet besøker herr og fru Rideau.
Original serie: 23 RT

Hawk River, NY: En liten landsby ute ved Adirondack-fjellene i staten New York. Tabor-familien har sitt hus her. Den består av en hovedgate som går parallelt med elven, krysset av flere små sidegater og grusveier. Utenom dette sentret ligger husene mer spredt, omgitt av gårdsbruk og frukthaver.
Original serie: 59

Henryville: En by i nærheten av Bainville, antakelig i Montana. Frank flyr over stedet på sin første flytur der han selv styrer flyet.
Original serie: 20 OT

High Point, NJ: Det vakre stedet der Axel Webster bor, sammen med sin sønn Narvey.
Original serie: 21 OT

High Rock, ME: Frank og Joe drar hit fra Boston på leting etter Sam Radley, etter å ha fått vite at banden som har kidnappet ham har fraktet ham hit. Her blir de sammen med Chet Morton tatt til fange av to skumle forbrytere, og fraktet ut til kysten.
Original serie: 20 RT

Homestead, FL: Biff kjører bilen mens guttene følger etter to forbrytere på vei mot Key Blanco, og her i Homestead forsøker bandittene å få kloa i Biff og Chet. De truer med å drepe dem, men Frank og Joe – som har gjemt seg i baksetet – blander seg inn før det går så langt.
Original serie: 64

Honolulu, HI: Første gang guttene er på stillehavsøya, er det bare som en mellomlanding på vei fra USA til Bangkok i Thailand.
Original serie: 77

Houston, TX: Guttene flyr hit for å komme seg til Big Thicket-området, omtrent 100 kilometer lengre øst. For guttene er møtet med den varme, lumre Texas-luften som å komme fra et kjøleskap og rett inn i en bakerovn.
Original serie: 83

Hunters Hollow, VT: Omkring 30 kilometer fra Burlington i Green Mountains i Vermont, forbi Bolton Valley og Stowe og videre i sydøstlig retning. Huset til Rolf Allens foreldre er blitt hjemsøkt av det folk i området tror er et gjenferd, og derfor drar guttene dit for å løse mysteriet.
Original serie: 71

Indianapolis, IN: Hardy-guttene besøker byen sammen med en venn for å studere en berømt modelltogsamling her. Mens de er i byen blir samlingen stjålet, og de etterforsker saken mens de bor i det berømte Union Station Hotel.
Original serie: 130

Intercoastal Waterway: En kanal som går 150 mil langs østkysten av USA, fra Florida til Maine. Guttene oppsporer en kjeltring i den delen av kanalen som renner i Florida, og følger etter ham helt gjennom kanalen helt til Lake Okeechobee, der de får fatt i ham og befrir Chet Morton, som er blitt kidnappet og nært drept.
Original serie: 79

Jackson: En by med ukjent beliggenhet som Hardy-guttene besøker sammen med venninnen Nancy Drew, ettersom en slektning av Nancy bor der. Mens de er i byen, rammes den av en ekstrem flom som gir fritt leide for kjeltringer som vil robbe forretninger som er rammet av flommen.
Annet: Jul med detektiv Nancy Drew og Hardyguttene

Jersey City, NJ: Frank, Joe og Fenton Hardy mellomlander i byen, rett vest over elva fra Manhattan, på vei til Mexico. En lang tid senere kjører guttene hit for å etterforske et selskap som driver med utvinning av slangegift. Vi får da vite at byen ligger to timers kjøring unna Bayport.
Original serie: 13 OT / 93

Juneau, AK: Frank, Joe og Chet ankommer byen når de skal hjelpe Tony Prito med hans problemer i Alaska. I beskrivelsen av byen nevnes både Gastineau-kanalen og Douglas Island, samt det høye fjellet som ikke kan være annet enn Mount Juneau. Hardy-guttene blir overfalt av kjeltringer i Juneau, og Chet Morton redder dem fra den sikre død. Senere er de innom byen flere ganger i samme bok.
Original serie: 38 OT

Kapelløya, MD: En liten øy i Potomac-elven der det bor en gruppe med merkelige mennesker. De lever på gammeldags vis, snakker gammelengelsk, og avskyr fjernsynet og alle former for moderne innretninger. Kirken er det som samler dem, og dersom fremmede flytter de øya blir de foraktet dersom de ikke går i kirken på sabbaten. Like i nærheten ligger Myggøya.
Original serie: 70

Key Blanco, FL: En øy utenfor Key West i Florida. Stedet er et sentrum for smuglere i Den meksikanske gulfen og Det karibiske hav, til tross for Kystvaktens anstrengelser for å sette en stopper for trafikken. I gamle dager var øya et sjørøverrede, og i dag domineres den av den relativt store byen Blanco City.
Original serie: 64

Key West, FL: Guttene når den siste av øyene langs Florida Keys-motorveien etter en lang biltur, etter at de tidligere har møtt på to banditter i Homestead. Herfra tar de båt videre til Key Blanco.
Original serie: 64

Kingston, NY: Guttene er på visitt hjemme hos forfatteren Desmond Quorn i den lille byen, på vei til Adirondack-fjellene.
Original serie: 59

Konawa Lake, NC: Et deilig sted i fjellene i North Carolina. Hardy-guttene har sommerjobb ved en fjellresort der, og blir innblandet i et mysterium som omhandler smugling av verdifulle edelstener fra et fremmed land. Det finnes et gammelt, nedlagt asylum i fjellområdet. Resorten ligger 25 miles fra Konawaville, det nærmeste bebygde området.
Original serie: 155

Kooniak-elven, AK: En ukjent elv i Alaska, som springer ut ifra nordøst, et eller annet sted i Canada, og løper ut i havet syd for Admiralty Island. Det er på en øy like ved utløpet av elven at Tony Prito er stasjonert som elvevakt i Statens viltverntjeneste. Frank, Joe og Ted Sewell padler oppover elven og inn i Britisk Columbia for å lete etter både Teds far og helikopterpiloten Robbie Robbins.
Original serie: 38 OT

Lake Ketchumken, VT: En innsjø i Vermont som er full av sund og trange viker. Biff Hoopers familie har en hytte ved sjøen, og han inviterer guttene og Chet til å feriere her. De lokale mener at en legendarisk kjempeabbor holder til på bunnen av innsjøen.
Original serie: 81

Lake Okeechobee, FL: Floridas største innsjø er forbundet med de store byene i delstatene gjennom Intercoastal Waterway, og det er slik en forbryter som har kidnappet Chet Morton seiler hit med en husbåt. I en bukt i innsjøen oppsporer guttene ham, og klarer å befri Chet.
Original serie: 79

Lancaster, PA: Guttene flyr hit for å komme seg til John Hammerleys gård i nærheten av Quarryville.
Original serie: 61

Lantern Junction: Byen med togstasjonen som ligger nærmest Ramapan-stammens reservat. Det er en behjelpelig politistasjon i byen, og også et hotell.
Original serie: 32 OT

Larchmont, GA: En by som ligger et stykke nede på kysten i en av de sydlige statene, og som er hjemstedet til frøken Pennyweather. Like i nærheten ligger Skjulte Havn, der en voldsom feide mellom to familier pågår. Hvilken stat Larchmont ligger i kommer ikke fram i den aktuelle boka, men i den amerikanske reviderte versjonen fortelles det at Larchmont ligger i Georgia. (Kilde: hardyboysonline.net)
Original serie: 14 OT

Lone Wolf, OK: En liten småby i Oklahoma der Hardy-guttene besøker Phil Cohen, mens sistnevnte har praksis hos et tornadojegerteam der. Lone Wolf kalles nemlig verdens tornadohovedstad, og rammes ganske riktig av flere tornadoer mens guttene er i byen.
Original serie: 149

Los Angeles, CA: Første gang Hardy-guttene besøker filmbyen på Vestkysten er ganske langt ut i bokserien, når de jakter etter en savnet person som de mistenker er blitt bortført. Mens de er i byen kjøper Chet Morton adgangsbilletter til et filmsett i Hollywood, og skaper ufrivillig en slåsscene som en regissør får med på film og blir begeistret for. De besøker også Hollywood ved flere anledninger senere, og havner midt oppi en slåsskamp mellom to guttegjenger. I storbyen er de dessuten med på å avsløre en bande med biltyver, og blir kjent med frontfiguren i et av verdens mest populære band.
Original serie: 40 / 47 / 52 / 66 / 78 / 124 / 126

Lucky Bottom, MT: En gammel gullgraverlandsby som er ytterst øde, spesielt om vinteren. Stedet er ikke særlig tiltrekkende ellers om året, men når den iskalde vinden komer ulende ned fra fjellene og snøen ligger meterhøy i den trange gaten, virker Lucky Bottom som en utdødd by. Det var en gang en livlig gruveby, men nå er bare én fortsatt i drift. Det var her Jadbury Wilson fant gull som ung gullgraver, gullet han trodde Bart Dawson stakk av med.
Original serie: 05 OT

Maalaea, HI: En liten by på øya Maui på Hawaii. Hardy-guttene tilbringer juleferien sin her sammen med foreldrene, og blir raskt involvert i et mysterium når en lokal delfinforsker forsvinner. Guttene får mange nære opplevelser med delfiner på stedet. Rett utenfor byen ligger en liten øy, Djevelens Hatt, som tiltrekker seg mange surfere.
Original serie: 129

Makatunk-øya, ME: En øy som ligger vel 15 kilometer fra kysten av Maine, like i nærheten av Bar Harbor. Den er regnet for å være det vakreste stedet på Maine-kysten, og det bor omtrent 150 fastboende der. Mesteparten av byggene ligger ved havnen, mens resten av øya er ubebodd og består av stier, skoger og klipper. Den usedvanlige idylliske øya er blitt rammet av flere sabotasjehandlinger, og mens Hardy-guttene er på ferie der sammen med kompisen Chet – de bor i huset til Chets tante Emma på øya – løser de mysteriet.
Original serie: 125

Melbourne, FL: I denne byen i Florida blir en gjeng som har benyttet seg av delfiner til å smugle varer til USA holdt i forvaring, etter å ha blitt pågrepet av politiet. Politiet får imidlertid ikke noe ut av dem.
Original serie: 79

Mesa Verde National Park, CO: Frank og Joe besøker en villmarksleir som holder til like ved denne nasjonalparken og verdensarvstedet i Colorado. De drar på en ukelang ridetur inn i parken, og forsøker samtidig å finne ut av hvilke skurker som forsøker å sabotere for følget. Underveis besøker de flere eldgamle Anazasi-bosteder.
Original serie: 119

Miami, FL: Første gang guttene reiser til palmebyen er det på en snartur for å forsøke å spore opp en forsvunnen forbryter. Senere flyr de hit fra Bayport sammen med Chet og Biff for å spore opp et maleri som forsvant på vei til Key Blanco, og kjører videre mot Florida Keys. De er også en svipptur innom byens flyplass når flyet de sitter i blir kapret og tvunget ned i Miami, og sporer senere opp en kidnappet Iola Morton i byen. Jakten på henne leder dem til Biscayne Bay rett utenfor byen.
Original serie: 20 RT / 64 / 66 / 107
Casefiles: 12
Annet: Jul med detektiv Nancy Drew og Hardyguttene

Millwood: En plass i New England, i den nordøstlige delen av USA, der Chets onkel Jim Kenyon driver en kunstskole. Det er et vakkert sted, omgitt av mørke og lysegrønne åser. Det ligger like ved Kronesjøen, og nærmeste landsby heter Cedartown.
Original serie: 44

Mirror Lake, ME: Stedet der en gammel venn av Fenton Hardy driver jakthytta Lakeside Lodge. Mirror Lake ligger praktisk talt på grensen til Canada, omtrent ti miles nord for Moosehead Lake, og guttene kommer hit med sjøfly fra Portland.
Original serie: 101

Montanas villmark, MT: Guttene flyr hit fra en ubebodd øy i Karibien for å jakte en gjeng med platinakjeltringer.
Original serie: 09 RT

Moondance Pass, CO: Et område i Rocky Mountains på omtrent 130 kvadratkilometer, som er kjent som et av de vakreste naturområdene i staten. Hardy-guttene besøker en resort i området, og etterforsker saken når eieren av resorten forsvinner – tilsynelatende bortført av romvesener, ettersom et stort, oransje lys er blitt observert på nattehimmelen like før. Det er to byer i Moondance Pass; den større Coalville og den mindre Parnassa.
Original serie: 151

Morrisville, NJ: En by i New Jersey med ukjent nøyaktig beliggenhet. Frank drar hit for å hjelpe faren med etterforskningen av en bande som stjeler verdifull flylast fra flyplasser.
Original serie: 22 RT

Mount Rushmore, SD: Omtrent en time fra Deadwood i South Dakota ligger Mount Rushmore, den verdenskjente turistattraksjonen med fire presidenter hugget inn i fjellveggen. En indianerjente tar Frank og Joe med gjennom skogene i Black Hills til en fjelltopp der de kan se både dette monumentet og Crazy Horse-monumentet. Senere besøker de monumentet på vei til California-ørkenen med motorsykler.
Casefiles: 87
Undercover Brothers: 02

Myggøya, MD: En naboøy av Kapelløya i Potomac-elven. Øya er hjemsøkt av myggsvermer, inneholder flere myrer og sumper, og er bare bebodd av østersfiskere i østerssesongen gjennom årets kjøligste måneder. Chet Morton blir holdt som fange på øya.
Original serie: 70

Myles City, VT: Byen der Norman Dodson skal transporteres til når han rømmer fra fangebilen på vei fra Haversville. Hardyene drar til byen for å forfølge saken.
Original serie: 15 RT

Mystic, CT: En by noen timers kjøretur fra Bayport. En del av en kriminell bande holder til i et lite skur i utkanten av byen.
Original serie: 47

Måkeøya, FL: En øy i Florida med 537 innbyggere. Øya ligger noen minutter fra Floridas sydvestkyst, mellom Sarasota og Naples, og kan rekkes med båt fra hvilket som helst sted og med bil fra Flamingo Pass via øyas demning. Iola Morton er på ferie her når hun blir kidnappet, og Hardy-guttene bor på øya mens de etterforsker saken. Den er også plaget av mye hærverk. Øya heter Gull Island på engelsk. Det er ikke den samme Gull Island som faktisk finnes i Florida, ettersom denne ligger helt nord i staten, ved Tallahassee.
Original serie: 107

Nantucket, MA: Et ferieparadis av en øy i Cape Cod i Massachusetts. Både øya og den største byen der bærer navnet Nantucket. Frank og Joe drar hit for å besøke Callie Shaw, som har et sommervikariat i en avis her. Nantucket var i gamle dager en verdensberømt hvalfangerby, og er nå et senter for skipsvrak.
Original serie: 145

New Orleans, LA: Guttene drar hit under den årlige Mardi Gras-feiringen, for å etterforske vandaliseringen av en jazzklubb utført av voodoo-entusiaster. De besøker Bourbon Street, den mest berømte gaten i amerikansk musikkhistorie, og får med seg både jazzinnslag og karnevalsopptog i byen.
Original serie: 72

New York City, NYNew York City, NY: Millionbyen er ofte en sentral del av handlingene i bøkene, spesielt litt utover i serien. Fenton Hardy jobbet ved politistyrken i byen før han slo seg ned som privatdetektiv i Bayport, og guttenes far er ofte innom byen - som ligger i nærheten av Bayport. Guttene selv besøker New York første gang når de forfølger Chris «Lyslugg» på toget som går inn til verdensbyen. Storbyen skildres godt ved guttenes første besøk, og man får et levende innblikk i hvordan New York oppleves på 1930-tallet. Ved dette første besøket blir guttene frastjålet pengene sine, og må dermed overnatte i Central Park som hjemløse. Får til slutt haik tilbake til Bayport. Det sies av Frank at New York ligger cirka 30 mil fra guttenes hjemby. Senere besøker Frank, Joe og Chet byen for å grave opp i Tonys avdøde onkels dødsbo, i bydelen Greenwich Village, og sammen med kameratene kjøper de en gammel, kinesisk djunke her. Flere besøk i byen bringer dem flere ganger til Manhattan, og blant annet blir Central Park og Empire State Building besøkt. Ved en anledning blir de sendt på kryss og tvers rundt på Manhattan av spioner, og senere blir de svært godt kjent i byens undergrunn - på jakt etter sin kidnappede far under jorden i storbyen. De er også innom Ildewild flyplass før den rekker å skifte navn til John F. Kennedy Airport, og de benytter flyplassen også etter navneskiftet. Senere lander guttene også på La Guardia-flyplassen. Byen er senere i serien åstedet for en rekke av bøkenes handlinger.
Original serie: 01 OT / 01 RT / 10 OT / 14 RT / 16 RT / 17 RT / 35 OT / 39 / 43 / 45/ 47 / 48 / 51 / 52 / 54 / 56 / 58 / 59 / 60 / 62 / 63 / 65 / 74 / 76 / 77 / 84 / 86 / 95 / 97 / 104 / 106 / 117 / 127 / 147 / 154 / 156
Casefiles: 02 / 04 / 05 / 06 / 79

Newark, NJ: Frank møter en tyster her i storbyområdet i New Yorks nabolag, som vil fortelle det han vet om en bande som Fenton Hardy etterforsker, mot en sum med penger. Guttene avslører også en narkotikabande i området.
Original serie: 22 RT
Detektivhåndbok: Del 07 OT

Newton, NJ: En liten by i New Jersey. Det finnes blant annet en antikvitetshandel her.
Original serie: 21 OT

Niagara Falls, NY: Guttene tar bussen hit fra Hawk Head i Ohio, via Yellow Springs, for å forsøke å finne en kidnappet Chet Morton. De klarer å finne kameraten i kidnappers bil like foran den storslåtte fossen, som er en gigantisk turistattraksjon.
Original serie: 23 RT

Normansburgh: En by der guttene mellomlander på vei til Bainville.
Original serie: 20 OT

North Bend, GA: En liten by ved Atlanterhavskysten. Det er en gammel by bygget rundt en stor åpen plass med Rådhuset og et monument fra Borgerkrigen som sentrale midtpunkter. Den store plassen er omringet av forretninger, blant annet redaksjonen til lokalavisa North Bend Tidende. Det lille skjæret Storm Island, med et fyr ute av drift, ligger syd for byen. En forretningsmann, George White, har kontroll over store deler av stedet.
Original serie: 14 RT

Ocean Bluff: Et havnested halvannen mil fra Bayport.
Original serie: 21 OT

Ocean City, NJ: Guttene tilbringer dagen her for å lete etter forbryteren Frecky Jones, og senere for å oppsøke firmaet Eizers Motorkompani. Firmaets eier er en velstående forretningsmann som viser seg også å være en skruppelløs bandeleder.
16 RT

Okefenokee Swamp, GA: Et svært sumpområde som dekker 180 kvadratkilometer av det sydøstlige Georgia og nordlige Florida. Guttene besøker en by i nærheten, Swamp Creek, og blir narret ut i sumpene av en banditt. De blir etterlatt der ute, mellom alligatorer og blodigler, men blir reddet av et ektepar som tilfeldigvis kommer kjørende forbi dem i båt. Senere er de tilbake i området, og blir jaget av ukjente terrorister som faren Fenton Hardy er ute etter å knipe.
Original serie: 72 / 85

Oreville, CA: Et vintersportssted som ligger rett ved Lake Tahoe i California, oppe ved fjellene i Sierra Mountains. En venn av Phil Cohen, Tim Adams, bor i farens hytte her. I tidligere tider var det en gammel gruveby, og en gammel feide mellom gruvearbeiderne og gruveeierne er blitt holdt ved like til den dag i dag. Nå utkjempes feiden av en ungdomsgjeng.
Original serie: 78

Organ Pipe Cactus National Monument, AZ: En nasjonalpark i ørkenområdet i Arizona, der Hardy-guttene havner midt oppi et mysterium som omhandler tyveriene av verdifulle kaktuser i området. De besøker også Ajo, som er den nærmeste byen i området.
Original serie: 141

Orlando, FL: Guttene flyr hit for å etterforske og forhindre en mulig forbrytelse ved Kennedy Space Center i Cape Canaveral.
Original serie: 79

Ositos, CA: Hjembyen til frontfiguren i et av verdens mest populære band, «The Funky Four». Hardy-guttene flyr hit for å bli med stjernen på sykehuset i byen, der hun er innlagt etter en bilkollisjon. Senere oppsøker de igjen småbyen på leting etter stjernen selv, som de mistenker er kidnappet. Nærmeste flyplass ligger i Palm Springs.
Original serie: 124

Ossining, NY: Den lille byen der statsfengselet Sing Sing ligger. Guttene besøker fengselet mens de etterforsker en sak i New York, og snakker med en fange som sitter uskyldig dømt for en forbrytelse han ikke har begått.
Original serie: 147

Palm Springs, CA: Guttene flyr til ørkenbyen i California fra Los Angeles, for å dra videre til Ositos for å besøke hjemmet til en musikkstjerne som de nettopp har blitt kjent med. Senere må guttene nødlande her når en kjeltring ødelegger flyet de sitter i, og selv hopper ut i fallskjerm. I byen støter de også på bandens hovedmann, og stopper kjeltringene på flukt mot Mexico.
Original serie: 124 / 135
Undercover Brothers: 02

Palmdale, CA: Stedet der det amerikanske flyvåpenet har en base. Hardy-guttene blir flydd hit fra Andrews Air Force Base med hvert sitt F16-fly, i jakten på noen forbrytere som har stjålet topphemmelige militære planer.
Original serie: 135

Perryville: En by der guttene mellomlander på vei til Bainville.
Original serie: 20 OT

Philadelphia, PA: Frank, Joe, Chet og general Smith overnatter på et hotell her på vei til Rocky Run i Sørstatene. Senere møter de Sam Radley her for å lete etter Fenton Hardy, som er forsvunnet under en etterforskning i byen. Deres lengste opphold i byen er når de tar inn som studenter ved Politihøyskolen i Philadelphia for å etterforske en sak der. I forbindelse med den saken forsvinner igjen Fenton Hardy fra stedet, kidnappet av en farlig mafiabande. Som ATAK-agenter etterforsker guttene et oppdrag i byen under ekstremsportstevnet Big Air Games.
Original serie: 17 RT / 29 OT / 91
Undercover Brothers: 01

Phoenix, AZ: Guttene flyr hit for å komme seg til ranchen til en mektig jordeier i Arizona. Fra Phoenix flyr de videre med småfly til Flagstaff for å komme seg frem. Senere er de innom byen på vei til California-ørkenen med motorsykler.
Original serie: 77
Undercover Brothers: 02

Pine Barrens, NJ: En kolossal ødemark midt i det industrialiserte og utbygde området langs den nordlige halvdelen av USAs østkyst. Området består av tusenvis av mål med øde sandstrekninger hvor det vokser furu, eik og sedertrær. Guttene leter etter en beryktet skatt i området, og er blant annet innom Chatsworth, kjent som Pine Barrens’ hovedstad.
Original serie: 67

Pine Forest Lake: Et feriested noen timers biltur unna Bayport. Fenton Hardy tar med sønnene sine, sammen med kameraten deres Chet Morton, hit for noen rolige dager med fiske. Men weekenden blir brått avbrutt når innehaveren av feriestedet, en hyggelig gammel mann, brutalt blir slått ned og livstruende skadd.
Detektivhåndbok: Del 03 RT

Pittsburgh, PA: Hardy-guttene drar hit sammen med faren for å møte en høytstående admiral og diskutere en alvorlig militær situasjon med ham.
Original serie: 49

Plattsburgh Air Force Base, NY: En (nå nedlagt) militær flybase nær den kanadiske grensen. Joe Hardy og Jamal Hawkins drar hit for å møte Jamals far, som ligger på basens sykehus etter å ha overlevd en flystyrt.
Original serie: 135

Pocono-fjellene, PA: Frank, Joe og Chet besøker denne skogsregionen når de skal besøke en venn av Fenton Hardy for å hjelpe ham med et mysterium der. Området er kjent med skumle historier om hekser og okkulte fenomener, etter nederlenderne som først kom til stedet, noe også banditter i dag vet å benytte seg av.
Original serie: 41

Portland, ME: Guttene kommer hit etter at de har funnet «Den flyvende ekspress», hydrofoilbåten som ble stjålet fra Providence. Senere tar de fly hit for å dra videre inn i Maine-skogene med sjøfly.
Original serie: 20 RT / 101

Princeton-universitetet, NJ: Guttene drar til universitetet etter at en rakettforsker der har forsvunnet sporløst. De får en omvisning på universitetet av en av studentene der.
Original serie: 57

Quarryville, PA: Det er i nærheten av dette lille tettstedet at John Hammerleys gård ligger. Dette er midt i «Dutch Country», det nederlandske området i Pennsylvania, der en rekke Amish-folk bor.
Original serie: 61

Ramapan-reservatet: Hjemstedet til Ramapan-stammen, et skogsområde i nærheten av Lantern Junction som stammen kjøpte for lenge siden av Amos York. Det er en landsby bestående av en hovedgate med mange sidegater, og på begge sider av gatene er det små, hvitmalte hus. I utkanten av landsbyen ligger en stor, åpen plass som blir brukt til lek og idrett. Sjefen for stammen, og dermed også landsbyen, er høvding Oscar Whitestone. Reservatet ligger omtrent 75 mil fra Bayport.
Original serie: 32 OT

Red Butte, AZ: Den nærmeste togstasjonen fra Villkatt-sumpen, som guttene forsøker å finne sammen med naturfaglæreren Thomas Bailey. Sumpen er omtrent fire mil fra det lille stedet.
Original serie: 31 OT

Reed's Point: 150 kilometer sør for Bailey’s Landing. Her ligger båten «Katawa» under vann, etter at den forliste under første verdenskrig.
Original serie: 17 OT

Reno, NV: Frank og Joe henter Chet Morton på flyplassen her for at kameraten skal prøve seg på en filmrolle i en Hollywood-produksjon.
Original serie: 78

Ridge City, PA: En gammel gruveby som ligger omtrent midt i delstaten Pennsylvania. Undergrunnsbranner fra gruvene sørger for en lukt som minner om råtne egg i byen, og de fleste har forlatt den etter at gruvedriften ble nedlagt. Noen få gjenværende i småbyen, blant annet søsteren til en venn av Hardy-guttene, jobber for at byen ikke skal dø helt ut.
Original serie: 121

River Heights, IL: Byen der Nancy Drew bor sammen med sin far. Hardy-guttene besøker familien på juleferie her, når de innblandes i en sak som handler om et bankunderslag på tre millioner dollar. I Nancy Drew-serien kommer det frem at River Heights ligger i staten Illinois, ikke så langt unna Chicago.
Annet: Jul med detektiv Nancy Drew og Hardyguttene

Rocky MountainsRocky Mountains: Guttene besøker Colorado-delen av fjellkjeden når de er på campingtur sammen med Chet og Biff, samtidig som de jakter flere ulike kjeltringbander. De er også i samme område når de besøker en fjellresort, og et mystisk lys på himmelen starter spekulasjonene om det har vært en UFO i området. Det er også i Colorado-delen av Rocky Mountains at Joe mister hukommelsen etter en stygg utforkjøring. Da leter både Frank og en leiemorder etter ham, og Joe møter en vakker pike som han nesten utvikler et forhold til under eventyret i fjellene.
Original serie: 50 / 151
Casefiles: 11

Rocky Run, VA: En slagmark fra den amerikanske borgerkrigen, ved byen Centerville. Lave, bølgende bakker med små treklynger og skogholt hist og her ligger på begge sider av veien som fører ut til slagmarken. General Smiths hovedkvarter, som nå er et museum, lå i sin tid like ved slagmarken. I den amerikanske, reviderte utgaven får vi vite at Rocky Run ligger i Virginia.
Original serie: 29 OT

Rocky-viken: Et sted fem mil unna Croston, der det blant annet finnes en livredningsstasjon.
Original serie: 14 OT

Saddler: En by i nærheten av Rocky Mountains, antakelig i staten Montana. Guttene vet at en internasjonal spionring holder base i nærheten av byen, uten å vite sikkert hvor. Jernbanelinjen Lyn-ekspressen går hit fra Bayport.
Original serie: 20 OT

San Francisco, CA: Frank og Joe drar til byen første gang for å lete etter halvdelen av et gammelt sverd for fektelæreren deres i Bayport. Guttene er innom Chinatown i den nordøstre delen av byen mens de er der, og havner midt oppi en bandekrig. De leier en bil i San Francisco og kjører videre til Stockton, lengre øst. Senere er de i byen i forbindelse med et ærend under produksjonen av en Hollywood-film, og er dessuten på en skikkelig ferie i byen mens faren er i Los Angeles. Da havner de midt i et mysterium som blant annet etterlater dem bastet, bundet og forsøkt druknet på Alcatraz. Mens guttene er i byen for å undersøke en etterretningssak, røpes det at de synes byen er det kalde motstykket til hva California egentlig kan by på. Mens til tross for kjøligheten og den nesten skumle, grå atmosfæren, synes de også byen er spennende.
Original serie: 21 RT / 78 / 103
Casefiles: 06

San Francisco Peaks, AZ: Guttene drar til denne fjellkjeden i nærheten av Grand Canyon der en venn av familien blir drept mens han foretar vitenskapelige undersøkelser. De besøker også Grand Canyon mens de er der.
Casefiles: 81

San Gorgonio Pass, CA: Et landskap preget av vindmøller som guttene passerer på vei til et miljøkollektiv i California-ørkenen. Leiren ligger ikke langt unna passet.
Undercover Brothers: 02

Santa Fe, NM: Guttene drar hit for å undersøke en forgiftet pil de ble beskutt av ved Crowhead Ranch. De besøker også et museum i byen. Senere drar de hit sammen med sin greske venn, Evangelos Pandropolos, for å finne en gammel skuespiller som er på tur i traktene.
Original serie: 28 OT / 52

Savannah, GA: Guttene flyr hit til «Georgiakystens dronning» for å dra videre til Swamp Creek.
Original serie: 72

Sea City, GA: En naboby av North Bend, som blant annet byr på et underholdende tivoli og et tvilsomt hotell. 14 RT

Seattle, WA: Første gang Hardy-guttene besøker byen på Vestkysten, med en mellomlanding på vei til Alaska, er det friskt og kjølig i Seattle.
Original serie: 38 OT

Shoreham, IL: En by i nærheten av River Heights, hjembyen til Nancy Drew. Guttene besøker byen for å nøste opp i en datasvindel.
Annet: Jul med detektiv Nancy Drew og Hardyguttene

Shoreham, NY: En naboby av Bayport, som man kommer til ved å følge Strandveien. Byen har en havn som ikke ligger langt unna Barmet-bukten. Et forsikringsselskap holder til her, og ved Strand teater holdes det store popkonserter. Baseballaget i byen er rivaler av Bayport. Det er farlig å vandre i enkelte områder i byen, noe Sam Radley smertelig får erfare. Det nevnes ikke eksplisitt at Shoreham, som ligger like ved Bayport, er byen i staten New York, men vi får likevel en del indikasjoner på det.
Original serie: 60 / 62 / 67 / 153

Shorewood Nature Center: Et senter, ikke alt for langt unna Bayport, som er grunnlagt for å ta vare på naturen. Callie Shaw tilbringer sommeren der som praktikant. Vi får ikke vite den nøyaktige beliggenheten, men det ligger nært nok til Bayport til at det er naturlig for Callie å dra hjem på dagsturer innimellom.
Original serie: 156

Siasconset, MA: En liten fiskerlandsby på øya Nantucket der guttene oppsøker en mistenkt i en kidnappingssak.
Original serie: 145

Sitka, AK: Byen som en gang var russernes hovedstad i Alaska. Hardy-guttene besøker den gamle gullgraveren Jess Jenkins her.
Original serie: 38 OT

Skjulte Havn, GA: Et sted utenfor Larchmont, nede på kysten i en av de sydlige statene.
Original serie: 14 OT

Snowcap, CO: En liten by i Rocky Mountains som guttene besøker på vei mot Blackfoot Meadow. Det er et trivelig sted og et eksklusivt vintersportsenter, men populært også blant turister om sommeren. Byen er kjent for gode forretninger og utmerkede restauranter.
Original serie: 50

Somerville, NJ: Frank og Joe bor her i to uker for å delta på et innføringskurs i bruken av stemmespektografen som faren deres har skaffet seg. Avstanden fra Bayport er lang nok til at de tar fly.
Original serie: 21 RT

Sonoma Valley, CA: Guttene besøker en hestefarm i denne dalen utenfor San Francisco, og får bo hos familien som eier farmen mens de etterforsker et tre år gammelt tyveri av en hest.
Original serie: 103

Sports City, GA: Stedet der Sommer-OL arrangeres. Verken staten Georgia eller stedets beliggenhet generelt blir omtalt, annet enn at det ligger omtrent 1.000 miles fra Bayport. Den aktuelle boken er gitt ut i 1992, et år da Barcelona arrangerte Sommer-OL. Det kommer imidlertid frem av boken at Sports City ligger i USA, og i 1996 ble Sommer-OL arrangert i Atlanta, Georgia, som ligger i underkant av 900 miles fra New York City. Det er derfor nærliggende å tenke at Sports City ligger i Atlanta, selv om Tuscarawas-elven - som ligger i Ohio - nevnes i handlingen. Den er uansett mye mindre enn 1.000 miles fra Bayport. Sports City er bare en liten del av arrangørbyen, men de fleste OL-øvelsene foregår her. Det er også stedet der OL-deltakerne holder til, omtrent som en OL-landsby i senere olympiske leker.
Original serie: 115

Stockton, CA: Guttene drar hit i leiebil fra San Francisco og leter videre etter et gammelt sverd som er forsvunnet, og som kan avgjøre fremtiden til fektelæreren deres hjemme i Bayport.
Original serie: 21 RT

Stuart, FL: Guttene følger etter en kidnapper som har tatt med seg Chet Morton noen kilometer nord for denne lille byen, som ligger omtrent midt mellom Orlando og Miami. Deretter fortsetter jakten gjennom Intercoastal Waterway og helt til Lake Okeechobee.
Original serie: 79

Summit, NJ: En by der «Storebror» Hinchmans sirkus holder sted. Hardy-guttene får arbeid ved sirkuset, og får blant annet prøve seg som akrobater.
Original serie: 21 OT

Swamp Creek, GA: En liten by som ligger en busstur unna Savannah, like ved Okefenokee Swamp. Guttene drar hit for å oppsøke en gammel original som de mistenker kan stå bak et innbrudd i Bayport. Mens de er i byen, blir de med på den årlige klapperslangejakten som foregår i området, og Chet Morton blir bitt av en slange.
Original serie: 72

Tahlequah, OK: Et cherokee-reservat i Oklahoma der en indianer som Hardy-guttene blir kjent med bor. Guttene renvasker indianeren for falske anklager om kidnapping.
Original serie: 149

Taos, NM: Guttene drar hit på motorsykler fra Chimayo for å lete etter skuespilleren Buster Buckley.
Original serie: 52

Tuckerton, NJ: En kystby ved Pine Barrens, der det blant annet finnes et historielag som guttene besøker.
Original serie: 67

Tulip, OK: Den største byen i nærheten av Lone Wolf, Oklahoma. Hardy-guttene flyr hit når de besøker delstaten for litt tornadojakt.
Original serie: 149

Ulvetannskløften, UT: Et sted der vitenskapsmannen Sam Gentle har gjort sine siste funn, en rekke helleristninger fra gammelamerikansk tid. Ulvetannskløften ligger omtrent tre timers kjøring fra Flagstaff i Arizona, nord forbi Grand Canyon og over grensen til Utah.
Casefiles: 81

Villkatt-sumpen, AZ: Et sted i ødemarken i Arizona, der geologen Alexander Bailey fant levninger etter kjempekameler som en gang hersket i Nord-Amerika. Det finnes store oljeforekomster i området. Stedet ligger i nærheten av Red Butte.
Original serie: 31 OT

Wakefield: En by 150 kilometer fra Bayport, i retning New York City. Det er et myntverk i byen, og flere hoteller.
Original serie: 56

Washington, D.C.: USAs hovedstad, som Hardy-guttene besøker ved en rekke anledninger. Første gang vi får høre guttene besøke byen, er når de møter i rettssaken mot Kongen av Barracuda. Senere drar de til byen for å diskutere militærhemmeligheter med en høytstående admiral, og de besøker også Pentagon for å etterforske forsvinningen av en fysiker med topphemmelige, militære dokumenter. Senere kjører de forbi Lincoln-minnesmerket og Det hvite hus, og besøker Smithsonian-instituttet. De leier seg også en båt og kjører opp Potomac-elven utenfor byen. Mange av besøkene til byen innebærer møter med myndighetene, og involverer ofte også guttenes far – som har kontakter på høyt nivå. Også etterretningstjenesten Nettverket har sitt hovedkvarter i byen, i et av de mer slumaktige områdene.
Original serie: 18 OT / 49 / 61 / 70 / 75 / 80 / 135
Casefiles: 04

Waycross, GA: Stedet der Fenton Hardy og hans sønner, samt Chet Morton, bor mens de jager noen farlige forbrytere i Okefenokee Swamp i Georgia.
Original serie: 85

Wayne County, NY: En av bankene i byen blir ranet av Duke Beeson og gjengen hans, men Hardy-guttene leverer tilbake pengene etter å ha funnet dem ved Great Notch, et døgns togreise unna.
Original serie: 19 OT

Westboro: Stedet der Great Circle Flyselskap har sitt hovedkontor. Westboro ligger like utenfor New York.
Original serie: 46

Westchester, NY: En liten by nord for New York City, der sektlederen Noa Norve har sitt hovedkvarter. Det finnes blant annet også et motell i byen, som guttene overnatter på, og et tegneseriemuseum som Chet liker godt. Senere tar Frank jobb som produksjonsassistent på et filmsett her, som et ledd i å oppklare en forbrytelse.
Original serie: 62 / 127

Whiteman Air Force Base, MO: Hardy-guttene mellomlander her når de får sitte på hvert sitt F16-fly fra Andrews Air Force Base til Palmdale, California.
Original serie: 135

Windham, NY: En liten by der Duke Beeson og hans bankranere slår til.
Original serie: 19 OT

Wolf Mountain, CA: Et vintersportssted i fjellene utenfor Los Angeles, omtrent tre timers kjøring fra storbyen ved kysten. Utenfor vintersesongen arrangeres det blant annet terrengsykling i den storstilte naturen her, og Joe Hardy deltar i et stevne som saboteres av en syklist på desperat jakt etter seier.
Original serie: 126

Yellow Springs, OH: Byen der Seneca-indianerne har sitt reservat. Guttene besøker Rod Jimersons mor i denne byen, og senere Lendo Wallace.
Original serie: 23 RT

York, PA: Stedet der Ajax ur- og smykkefabrikk, som blir utsatt for et ran, ligger. Vi får aldri vite hvilken delstad byen ligger i, men ettersom nabobyene heter Columbia og Clinton, kan vi nok gå ut ifra at det er Pennsylvania det er snakk om, ettersom det ligger tre byer i delstaten med disse navnene.
Detektivhåndbok: Del 02 OT / Del 02 RT

Yuma, AZ: Guttene drar innom stedet på båtturen ned Colorado-elven, mens de leter etter den savnede Willard Crafton. Senere er de tilbake i byen igjen, og arresterer Rivera Acuna.
Original serie: 40