Biff Hooper


Biff HooperFullt navn: Allen «Biff» Hooper
Alder: 15/16-17/18
Sivil status: Singel
Bosted: Bayport
Yrke: Skoleelev
Beskrivelse: Høy og bredskuldret
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Biff Hooper er en av guttenes beste venner, som går på Den høyere skole i Bayport(1). Selv om alderen hans ikke vites nøyaktig, vet vi at han ikke har fylt 18 år når Frank Hardy og Tony Prito har det(39).

Han er høy, bredskuldret(3) og slank(42), og er en ivrig bokser(1) som stiller opp for vennene når det trengs. Han kan finne på å skyggebokse mot en innbilt motstander, men blir ikke rent lite flau dersom noen ser opptrinnet(8).

Som en konsekvens av boksingetreningen har Biff muskler av stål, noe som gjør at han blir sjekket opp av jenter som er mer enn begeistret for utseendet hans(26). Selv er han imidlertid en rolig kar, og kan for eksempel snakke Joe fra å gå fysisk til angrep på sjømenn som har skadet broren hans(26). Biff tar gjerne en pingpongkamp mot Chet Morton, som han feier av banen(45), eller Tony Prito(50) i Pritos hjem. Han og Tony liker også å spille tennis sammen(60). Biff er dessuten en av de beste på skolens fotballag(54), og han driver med fekting(61).

Etter at Tony Pritos far har kjøpt «Napoli» og guttene kjøper «Sporhund», får også Biffs far skaffet seg en motorbåt, «Envoy» - også kalt «Utsendingen»(7) - som sønnen ofte er å finne i(4). Biff trenger litt opplæring av vennene, men viser seg raskt som en god båtfører - ikke minst fordi han er interessert i alt som har med motorer å gjøre(4). Denne båten sørger også for å sette Biff i kjempefare, når han og Chet blir kidnappet og er sporløst forsvunnet i mange dager. Familiene, som er sikker på at de har omkommet, er naturligvis fra seg av fortvilelse, før Hardyguttene oppsporer dem(4).

Det skremmer ham imidlertid ikke fra å like båtlivet, og Biff er ofte å finne ombord i «Envoy»(7). Han liker et bedagelig liv ombord i båten, og kan blant annet sees liggende makelig på skinnputene på benkene langs rekka mens han styrer båten ved hjelp av føttene(7). I tillegg til båten eier Biff en strømlinjeformet, liten blå bil(20) og senere en stasjonsvogn(57). Han er glad i friluftsliv, og kan finne på å dra på fiskeferie i Michigan sammen med Tony Prito(55).

Biff er også en habil bassgitarist, og spiller i bandet Ekvator(57).

Ved en anledning skaffer Biff seg sommerjobb som vaktmann på Cooper-fabrikken oppe ved Pile-elven(24), der han for øvrig blir slått ned av overfallsmenn. Han viser seg også som en forretningsmann, som når han og Tony Prito kjøper en utstoppet hval som er gravd frem i Bayport og stiller den ut for to kroner per besøkende(48). Han spiller også munnspill(54), uten at det verdsettes særlig av verken vennene eller hunden. Hunden, Sherlock, er en blodhund(60) og en god venn som Biff har stor omtanke for(54). Når han har fri, kan han ta turen til familiens sommerhytte ved Pile-elven(33).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons