Iola Morton


Iola MortonFullt navn: Iola Morton
Alder: 15-17
Sivil status: Kjæreste med Joe Hardy
Bosted: Bayport
Yrke: Skoleelev
Beskrivelse:
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Foreldre: Herr Morton og fru Morton
Søsken: Chet Morton
Annen familie: Ezekiel Morton (avdød oldefar), Tyler Morton (onkel), James «Jim» Kenyon (onkel), William «Bill» Morton (fetter), Vern Nelson (fetter)

Søsteren til Chet Morton, Iola, er en fyldig og mørk pike - i starten av serien(1). Hun er bestevenninne med Callie Shaw, og går i parallellklassen til Hardy-guttene(8). Allerede fra starten av serien har Joe et godt øye til henne, selv om han i utgangspunktet ikke er glad i jenter. Iola, mener han, er imidlertid «ålreit til å være jente»(1).

Det er tydelig at Iola legger av seg noen kilo i ungdomsårene, for etter hvert beskrives hun som like velskapt og slank som broren er lubben og klumpet(29).

Iola er like glad i å holde leven som det broren er(7). Hun og Chet erter hverandre ofte, men på tross av dette går de i virkeligheten godt sammen(7). De to kan gjerne stå på kjøkkenet sammen, der Iola steker vafler under Chets ivrige veiledning(32). Samtidig er Iola en meget sjarmerende, ung pike, som blant annet utenlandske studenter lett kan falle for(58).

Iola spiller dessuten fiolin, og holder framvisning for hele skolen samt foreldre ved avgangsseremonien etter endt gymnasium(9). Hun har også god greie på sport(30), og spiller gjerne tennis sammen med venninnen Callie(38).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons